Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

BOMBA... ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Kλείνουν τρεις Συνεταιριστικές Τράπεζες στην Ελλάδα

Σάλος σε Αχαία, Λαμία και Αιγαίο! Εντρομοι οι πολίτες για τις καταθέσεις τους! Πολλά ερωτηματικά και κρυφτούλι με τους αρμοδίους της ΤτΕ !!!

Κλείνουν Τράπεζες στην Ελλάδα, χωρίς καν να εξηγούν τους πραγματικούς λόγους και αφού έχουν ... εξαφανιστεί οι αρμόδιοι!

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε αναγκαία την υπαγωγή των συνεταιριστικών τραπεζών Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε., Λέσβου-Λήμνου Συν.Π.Ε. στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αδυναμιών των εν λόγω τραπεζών, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά τους.




Οι άδειες των τριών συνεταιριστικών τραπεζών ανακλήθηκαν και οι τράπεζες αυτές τίθενται σε ειδική εκκαθάριση. Εκκαθαριστές ορίστηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Γιαννίκος, Δημήτριος Πετράκογλου και Μιχαήλ Ανδριώτης, αντίστοιχα.


Οι AegeanTimes.gr, παρακολουθούν το θέμα, και για όσους δεν γνωρίζουν, ήμασταν αυτοί που αποκάλυψαν το μεγάλο σκάνδαλο στη Συνεταιριστική Λέσβου, δίνοντας στη δημοσιότητα τις εσωτερικές επιστολές των στελεχών (τότε) και τους καταλόγους με τα δάνεια-μαϊμού! Η αποκάλυψή μας αυτή, έμελλε να φέρει και τον διορισμό του Επιτρόπου κ.Βασιλαδιώτη!


Πρόκειται στην ουσία για τρεις μικρές, αλλά πολύ σημαντικές τράπεζες στις περιοχές τους με ρόλο στις τοπικές οικονομίες.


Για να είμαστε αντικειμενικοί, οι τράπεζες αυτές είχαν έντονα προβλήματα!


Ειδικά για την Τράπεζα Λέσβου, όπου είχε διοριστεί επίτροπος, υπάρχει και δικαστική διερεύνηση ενός σκανδάλου, που τότε, η ΤτΕ, το είχε κάνει «γαργάρα» στην κυριολεξία, προστατεύοντας τους πρωταγωνιστές του!


Ένα άλλο σημείο του απίστευτου ρόλου της ΤτΕ, είναι αρκετά σκοτεινό!


Ενώ, η ΤτΕ αποτελεί τον Επόπτη των Συνεταιριστικών Τραπεζών, είχε να ασκήσει έλεγχο, αρκετά χρόνια και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις οικονομολόγων της περιοχής!


Ετσι δόθηκαν «δάνεια-μαϊμού», ακόμη και κατά παράβαση των καταστατικών όρων, που προέβλεπαν ότι δεν μπορεί να λάβει δάνειο κάποιος που δραστηριοποιείται εκτός των γεωγραφικών ορίων της Τράπεζας!


Κι ενώ όλοι γνωρίζουν τι συνέβη τότε, κι ενώ η Τράπεζα είχε –πάλι σύμφωνα με την ΤτΕ- βρει τον δρόμο της, εντελώς ξαφνικά, σήμερα την κλείνουν!!!


Γιατί δεν την έκλεισαν τότε και την κλείνουν σήμερα;;;
Γιατί δεν απαντά η ΤτΕ, τι συμβαίνει με τις επιταγές και το κύκλωμα που «αλώνιζε» στην τράπεζα;


Γιατί εκτός του εκλεγμένου προέδρου του Δ.Σ της τράπεζας Λέσβου που έδωσε σήμερα συνέντευξη στην ΕΡΑ Αιγαίου, οι αρμόδιοι παράγοντες της ΤτΕ αλλά και οι διοικητικές υπηρεσίες της Συνεταιριστικής, έχουν «σιγή ασυρμάτου»;


Αληθεύει ότι υπήρξαν νέες σκανδαλώδεις συμβάσεις και εξόργισαν την ΤτΕ ;;;


Γιατί κανείς δεν απευθύνεται στους χιλιάδες καταθέτες των περιοχών αυτών που τρέμουν για το μέλλον των οικονομιών τους αυτή την περίοδο;


H προσωπική μου άποψη είναι, ότι αν κάποτε έπρεπε να κλείσουν αυτές οι τράπεζες ήταν αρκετά χρόνια πριν!


Το μόνο που δικαιολογεί την ΤτΕ, είναι η περίπτωση –όπως ανέφερα πριν- να υπάρχουν νέα σκάνδαλα ! Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ενημερωθούν αμέσως οι καταθέτες και οι εταίροι!


Διότι μπορεί πριν μερικά χρόνια, να πέρασαν στο ντούκου πολλά σκάνδαλα και να μην τιμωρήθηκε κανείς, αλλά τούτη τη χρονική περίοδο, με την οικονομική κρίση να καλπάζει, κανείς δεν θα αφήσει να περάσει ατιμώρητη έστω και η παραμικρή λοβιτούρα!



Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: