Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Η Αυστραλία δεν χρειάζεται Έλληνες οδηγούς ταξί» Διαψεύδονται τα σχετικά δημοσιεύματα!


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που ανέφεραν πως ομογενείς αυτοκινητιστές ζητούν Έλληνες για να εργαστούν ως οδηγοί στην μακρινή χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας το επάγγελμα του αυτοκινητιστή-οδηγού ταξί δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο ειδικοτήτων που προβλέπει το υφιστάμενο πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας.



Σχετικά με δηλώσεις που αφορούν στη "μετάβαση ενδιαφερομένων αυτοκινητιστών στην Αυστραλία με φοιτητική βίζα", η πρεσβεία ανακοίνωσε ότι η φοιτητική βίζα δεν είναι μεταναστευτική βίζα και πως απευθύνεται μόνο σε άτομα που έχουν γίνει δεκτά για σπουδές πλήρους φοίτησης σε κάποιο εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών της Αυστραλίας.

Η πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Αθήνα, Τζένη Μπλούμφιλντ είχε δηλώσει επίσης πως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δημιουργεί προσδοκίες για επαγγελματική αποκατάσταση στην Αυστραλία χωρίς όμως να γνωστοποιούνται επαρκώς οι αυστηρές προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί στην χώρα.

Η ίδια η κ. Μπλούμφιλντ διαψεύδει και τις φήμες για εκρηκτική αύξηση των αιτούντων επαγγελματικής βίζας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεί το 2011 χορηγήθηκαν σε Έλληνες πολίτες λιγότερες από 15 βίζες για επαγγελματική μετανάστευση.

Αναδημοσίευση από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: