Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μαζικός γάμος ανηλίκων για να… αποφύγουν την πορνεία

Η «αιώνια» δέσμευση δεν τους επιτρέπει να πωλούν το κορμί τους
Ένα μικρό χωριό της Ινδίας διοργάνωσε ένα μαζικό γάμο και αρραβώνα 21 ανήλικων και νεαρών κοριτσιών την περασμένη Κυριακή, με σκοπό να καταπολεμηθεί μια κάπως περίεργη για το δυτικό κόσμο παράδοση… που δεν είναι άλλη από αυτήν της πορνείας.

Επί αιώνες με το άλλοθι της «παράδοσης» πολλές γυναίκες από φτωχές και περιθωριοποιημένες κοινότητες νομάδων έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης.

Εκατοντάδες καλεσμένοι από τα γειτονικά χωριά καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν το… χρωματιστό μυστήριο, στο οποίο ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου οκτώ ζευγάρια και άλλα 13 έδωσαν όρκο, που διοργανώθηκε στο χωριό Vadia το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Gujarat.



«Η πορνεία είναι παράδοση σε αυτήν την κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό γι’ αυτούς. Δεν πιστεύουν ότι κάνουν κάτι κακό. Αλλά είναι κάτι απολίτιστο και άσεμνο» δήλωσε αξιωματούχος της επαρχίας Banaskantha, στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο χωριό.

Με το γάμο και τον αρραβώνα τα κορίτσια αυτά θα μπορέσουν να «σπάσουν» αυτήν την παράδοση. Όταν ένα κορίτσι παντρεύεται της αφαιρείται το «δικαίωμα» να κάνει αυτό το «επάγγελμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: