Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δεν έχουν "τέλος" οι φοροεπιδρομές.

25 μέλη του εμπορικού συλλόγου Αντίκυρας υπογράφουν την επιστολή προς το Δήμαρχο.
Σε απάντηση των επιστολών σας με θέμα «τέλη διαμονής παρεπιδημούντων και τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκεδάσεως, εστιατορίων κτλ» καθώς και την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων των οφειλομένων, σας ενημερώνουμε ότι:
Η πρώην Κοινότητα Αντίκυρας με απόφασή της είχε εφαρμόσει το συγκεκριμένο τέλος από το 1999, όμως από το 2001 με απόφαση του τότε κοινοτάρχη, αλλά και την αποδοχή των επόμενων προέδρων, το τέλος αυτό ουδέποτε εφαρμόστηκε ούτε εισπράχθηκε αλλά ούτε απαιτήθηκε ως τώρα. Στον σύλλογο εμπόρων και επαγγελματιών Αντίκυρας είναι επαγγελματίες συμπολίτες μας, που ασκούν, κυρίως, οικογενειακή επιχειρηματική δραστηριότητα, με αντικείμενο το εστίαση ή σε απλά ελληνικά, που διαθέτουν, είτε καφενεία ή καφετέριες, είτε ταβέρνες και οι οποίοι, σε συνεργασία με την κοινότητα Αντίκυρας δεν μετέφεραν το συγκεκριμένο τέλος στους πελάτες, διότι η Αντίκυρα δεν είναι τουριστικός προορισμός και επομένως το τέλος θα επιβάρυνε τους συνδημότες μας. Τα καταστήματα εστίασης και συναφών επαγγελμάτων Αντίκυρας ουδέποτε συμπεριέλαβαν στον τιμοκατάλογό τους το συγκεκριμένο τέλος και επομένως αδυνατούν να το αποδώσουν.
Όπως προκύπτει από το θεσμικό τερατούργημα το οποίο είναι αποκλειστικής πρωτοβουλίας και «έμπνευσης» της Κυβέρνησης και νόμος του Καλλικράτη (Ν.3852/2010) η υποχρεωτική καταβολή των προγενέστερων οφειλών, αναδρομικά με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις δημιουργεί πρόσθετο οικονομικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις μας. Τα βάσανα που προκαλεί η δημοσιονομική πολιτική του μεσοπρόθεσμου σχεδίου τα οποία απορροφήσαμε για όφελος των πελατών μας, περαιώσεις, αύξηση του ΦΠΑ σε 23%, έκτακτη εισφορά εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, αύξηση του δημοτικού φόρου είναι αδύνατο να φορτωθούμε περαιτέρω και νέους φόρους από την Δημοτική Αρχή.
Γνωρίζεται ότι η αγοραστική δύναμη μισθωτών, συνταξιούχων και ιδιωτών μειώθηκε σημαντικά, η τουριστική περίοδος συρρικνώθηκε και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο, παρακαλούμε να σκύψετε στο αίτημά μας για να βρούμε τη χρυσή τομή για την επιβίωση των επαγγελμάτων μας .
Πριν έρθει η χαριστική βολή, στον επιχειρηματία, που ήδη ψυχορραγεί οικονομικά και πριν η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επιβάλλει αναδρομικά το τέλος του (Ν.3852/2010), σε βάρος των πολιτών της Αντίκυρας οφείλει να κάνει ένα διάλογο που θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη, με αποκλειστικά κριτήρια το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό όφελος και να εγκαταλείψει κάθε φοροεισπρακτική πολιτική που επιβαρύνει δυσβάστακτα τον ήδη καταφορτωμένο πολίτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη, αν καταλαβα καλα, τι ζητανε οι επαγγελματιες της αντικυρας? να μην πληρωνουν καθολου φορους που προβλεπει ο νομος ή να νομοθετησουν οι ιδιοι? τι παει να πει το "όμως από το 2001 με απόφαση του τότε κοινοτάρχη, αλλά και την αποδοχή(!) των επόμενων προέδρων, το τέλος αυτό ουδέποτε εφαρμόστηκε ούτε εισπράχθηκε αλλά ούτε απαιτήθηκε ως τώρα"? οτι για καθε υποχρεωση των επαγγελματιων προς το κρατος θα πρεπει να ειδοποιουνται? δεν εχουν ακουσει οτι η αγνοια δεν δικαιολογειται πουθενα?