Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«Περιβάλλον και Πολιτισμός» Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στην Αντίκυρα


Από τις 6 έως και 9 Οκτωβρίου 2011 θα διεξαχθεί για τέταρτη χρονιά η επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Η δράση είναι πανελλαδική και στοχεύει στο να γίνουν συνείδηση οι δεσμοί ανάμεσα στο φυσικό και στον πολιτισμικό πλούτο της χώρας. Για τη διετία 2010 και 2011 η θεματική της εκστρατείας έχει τίτλο «Φωνές νερού μυριάδες», με στόχο την ανάδειξη της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό η 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνει εκδηλώσεις στη Λιβαδειά και στην Αντίκυρα από τις 7 έως και τις 9 Οκτωβρίου, με επίκεντρο μνημεία που σχετίζονται με το νερό.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στην Αντίκυρα, στις 11:00 οργανώνεται περιήγηση, με επαναλαμβανόμενες παρουσιάσεις στα πρωτοβυζαντινά μνημεία της πόλης. Θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαχείριση του νερού στους οικισμούς των βυζαντινών χρόνων, για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. Στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο της Αντίκυρας ομιλίες και συζήτηση με γενικό θέμα: «Αντίκυρα. Ένας σύγχρονος οικισμός πάνω σε μια αρχαία πόλη».
Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη συνεργασία του Δήμου Λεβαδέων, της Δημοτικής Ενότητας Αντίκυρας και την υποστήριξη της «Αλουμίνιον Α.Ε.».


Πληροφορίες: 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Χαλκίδα, Λεωφ. Αθηνών 24β (τηλ. 22210- 22402). Email: 23eba@culture.gr
Αντίκυρα, οδός Ομήρου και Ηρακλέους (τηλ. 22670- 43033)

Δεν υπάρχουν σχόλια: