Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ανεργία στη Στερεά Ελλάδα: Εφιαλτική πρωτιά - Γροθιά στο στομάχι!

Ο εφιάλτης ακούει στο όνομα ανεργία, που αγγίζει το 23%....Τι έχετε να απαντήσετε "Κύριοι της εξουσίας" στους νέους της Στερεάς? - Αν δεν μπορείτε να βγάλετε από το τέλμα αυτόν τον τόπο, πηγαίνετε στα σπίτια σας και αφήστε τους νέους ανθρώπους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τις τύχες τους...

Οι νέοι έχουν χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια από βαρύγδουπες δηλώσεις και προεκλογικές υποσχέσεις για ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τα νούμερα όμως έρχονται να διαψεύσουν, για άλλη μια φορά, όλους εκείνους που παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας και με την τύχη αυτού του τόπου.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, έχει πάρει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και αγγίζει το 23%.

Είναι η 1η Περιφέρεια στη χώρα σε ανεργία με ποσοστό (22,7%), ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (18,5%), η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία (18,1%).

Και όλοι ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα από τα επίσημα που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ) στη δημοσιότητα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο η ανεργία τον Ιούλιο, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε στο ποσοστό- ρεκόρ του 16,5%, έναντι 12% τον ίδιο μήνα του 2010.

Η ανεργία τον Ιούλιο άγγιξε το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί, παρά την εποχικότητα που παρατηρείται τον συγκεκριμένο μήνα λόγω τουριστικής σεζόν και είναι υπερδιπλάσια του ποσοστού που είχε καταγραφεί πριν από μόλις μια τριετία (Ιούλιος 2008).

Το ποσοστό μεταξύ των γυναικών ξεπέρασε το φράγμα του 20% αγγίζοντας το 20,3% ενώ μεταξύ της ηλικιακής ομάδας 15 – 24 ετών έφτασε στο 42,4%. Άνεργος είναι επίσης πάνω από ένας στους πέντε ηλικίας από 25-34 ετών (23,3%).

Η θλιβερή πρωτιά της Στερεάς είναι γροθιά στο στομάχι. Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε. Πρέπει κάτι να γίνει...

Δεν είναι δυνατόν μια Περιφέρεια με 5 χαρισματικούς νομούς,(Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία), που συνδυάζουν τα πάντα (πανέμορφες παραλίες, χιονοδρομικά κέντρα, τις περισσότερες ιαματικές πηγές, στο κέντρο της Ελλάδας, κλπ...κλπ..κλπ..), να μαραζώνει... και όλοι οι "Κύριοι της εξουσίας" να παραμένουν θεατές και να κάνουν δημόσιες σχέσεις, με μοναδικό στόχο πως θα επανεκλεγούν!

Ντροπή σας.
ΠΗΓΗ: LamiaReport.gr
Αναδημοσίευση από :Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: