Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, Η ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ

H βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα έλαβε μέρος στην ετήσια Σύνοδο τής μικτής Κοινοβουλευτικής Συνέλευση τού ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι 8-10 Οκτωβρίου,απεσταλμένη της Ελληνικής Βουλής. Η κυρία Αγάτσα ως μέλος της μικτής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ συμμετείχε στις εργασίες τής Ολομέλειας καθώς και της Πολιτικής Επιτροπής τής οποίας είναι μέλος.

Στη Συνέλευση υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα για την «αντιμετώπιση βιολογικών και χημικών απειλών», με το οποίο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ιράκ καλούνται να προβούν σε πλήρη καταστροφή του αποθέματος χημικών όπλων που διαθέτουν

Το ψήφισμα απευθύνει, επίσης, έκκληση προς όλες εκείνες τις χώρες που δεν έχουν δηλώσει πως κατέχουν χημικά και βιολογικά όπλα να το πράξουν και να τα καταστρέψουν άμεσα, αλλά και προς όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να στηρίξουν τις προσπάθειες κατά της απειλής των βιολογικών και χημικών όπλων και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν τρομοκρατικών απειλών.

O Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε πως η νατοϊκή επιχείρηση στη Λιβύη είναι «κοντά στο τέλος της», κι επανέλαβε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας Μουάμαρ Καντάφι «δεν είναι στόχος».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: