Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση των 3 Δημάρχων Παπαγγελή, Ξηρογιάννη και Πατσαντάρα για την συνένωση των ΧΥΤΑ Λιβαδειάς & Θήβας.

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στη Λιβαδειά η συνάντηση των 3 Δημάρχων, (του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α Λιβαδειάς) Ξηρογιάννη Κωνσταντίνου, Δημάρχου Ορχομενού, Παπαγγελή Νικόλαου, Δημάρχου Λεβαδέων και Πατσαντάρα Ιωάννη Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με θέμα την συνένωση των 2 Διαχειριστικών Ενοτήτων (Λιβαδειάς & Θήβας), για την κοινή δράση διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συμφωνία των τριών Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων του, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την υλοποίηση της συνένωσης των 2 Φορέων.
Τα αποτελέσματα μέσα από τις συνέργειες, τις αναμενόμενες οικονομίες κλίμακας και την κοινή δράση θα δώσει λύσεις, στα χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών και αυτήν του περιβάλλοντος καθώς και στην ελαχιστοποίηση των ανταποδοτικών τελών για τους Δημότες, που προορίζονται για την λειτουργία των έργων.
Στόχος είναι, η προώθηση των δράσεων ανακύκλωσης, με έμφαση της διαλογής στην πηγή και της επεξεργασίας των απορριμμάτων, μέσω της μηχανικής διαλογής, της αναερόβιας-αερόβιας ζύμωσης για την παραγωγή ενέργειας και της κομποστοποίησης, με στόχο την μείωση των προς υγειονομική ταφή απορριμμάτων και την μετατροπή των ΧΥΤΑ (Λιβαδειάς & Θήβας) σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), όπως επιβάλει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) αλλά και η εγκριτική απόφαση του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγχρηματοδότησε τα 2 έργα.
Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα της διαχείρισης και των λοιπών κατηγοριών αποβλήτων όπως, αγροτικά πρωτογενούς & δευτερογενούς επεξεργασίας, κτηνοτροφικά, βιομηχανικά (μη επικίνδυνα) και της λυματολάσπης των μονάδων επεξεργασίας αστικών λυμάτων των Δήμων καθώς και των υλικών κατεδαφίσεων & μπαζών.

1 σχόλιο:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ είπε...

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.ΗΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ.