Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Εβδομάδα των παθών και των απεργιών!

Μπαράζ κινητοποιήσεων
Oι μάχες στους δρόμους για τα σκουπίδια συνεχίζονται
Καταλήψεις και σήμερα σε υπουργεία
Μία ακόμα δύσκολη εβδομάδα ξεκινάει, καθώς η χώρα θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό με τις αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων να κλιμακώνονται.

- Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από τα λιμάνια καθώς από αύριο και για τρεις ημέρες τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας. Συγκεκριμένα, η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου. Παράλληλα η ΠΕΜΕΝ (σωματείο των μηχανικών) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

- Οι εφοριακοί ξεκινούν επίσης τη Δευτέρα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.


- Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως την Πέμπτη προχωρά η και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

- Η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται Τετάρτη και Πέμπτη. Στις 19 του μηνός θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Σύνταγμα.

- Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

- Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι.

- Την Τρίτη, οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οι καθηγητές συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

- Συνεχίζεται ώς τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η τριήμερη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Την Τρίτη, προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.

- Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν επίσης εξαγγείλει απεργία από τις 17 έως τις 27 Οκτωβρίου, ενώ από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν οι τραπεζοϋπάλληλοι.

- Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

- Όσον αφορά στα ΜΜΜ, η χώρα θα μείνει χωρίς τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη ως την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό. Την Τετάρτη δεν κυκλοφορούν τα ταξί. Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη «Δουκ.Πλακεντίας» και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για τα υπόλοιπα Μ.Μ.Μ αναμένονται οι ανακοινώσεις των σωματείων τους, ενώ 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας για την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

- Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.

- Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου.

- Χειρόφρενο σηκώνουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: