Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

«Το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» στο Λούβρο

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της μεγάλης έκθεσης στο Λούβρο με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που εγκαινιάζεται στις 13 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία έκθεση που επισφραγίζει την άριστη ελληνογαλλική συνεργασία σε επίπεδο μουσείων και αρχαιολόγων και προκαλεί την πιο κατάλληλη στιγμή μία ιδιαιτέρως θετική εικόνα για την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2012, ενώ έχουν προγραμματιστεί και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με κορυφαίο γεγονός το διεθνές colloquium για την Αρχαία Μακεδονία στις 2-4 Δεκεμβρίου 2011.

Την ημέρα των εγκαινίων αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο πολυσέλιδος κατάλογος -o μεγαλύτερος μέχρι τώρα κατάλογος που έχει εκδώσει το Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Λούβρου, αλλά και ο πληρέστερος μέχρι τώρα γενικά για την αρχαία Μακεδονία- που βρίσκεται ήδη επί του πιεστηρίου.

Παράλληλα, έχει ετοιμαστεί και μία 55λεπτη ταινία για τον Μ. Αλέξανδρο και τη Μακεδονία, στην οποία παρουσιάζονται όλες οι πρόσφατες ανασκαφές με αρχαιολογικά δεδομένα από τους ανασκαφείς.
Αναδημοσίευση από: Newsbest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: