Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Από 23 ετών έγινε 73 μέσα σε λίγες ημέρες

Μια παράξενη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας και έχει προβληματίσει την ιατρική κοινότητα. Πρωταγωνίστρια...

της ιστορίας η Βιετναμέζα Νγκουγιέν Τι Πιονγκ, η οποία ενώ η χρονολογική της ηλικία είναι 26 ετών, η βιολογική της είναι 73!

Στις φωτογραφίες, που περιήλθαν στην κατοχή της Daily Mail, φαίνονται δύο γυναίκες: η μία νεαρή γύρω στα 20 και η άλλη γερασμένη με ρυτίδες και χαλάρωση δέρματος.

Θα μπορούσε να είναι γιαγιά και εγγονή, ωστόσο πρόκειται για το ίδιο άτομο, το οποίο γέρασε μέσα σε λίγες ημέρες.Η ίδια υποστηρίζει ότι το περίεργο αυτό φαινόμενο οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση του οργανισμού της στα θαλασσινά, το μυστήριο ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τα φάρμακα της παραδοσιακής ιατρικής, στα οποία προσέφυγε.

Η μεταμόρφωση της Νγκουγιέν έγινε το 2008, καθώς επειδή δεν είχε τα οικονομικά μέσα για να λάβει σοβαρή φαρμακευτική αγωγή προσέφυγε σε γιατροσόφια.Όπως δήλωσε ο 33χρονος σύζυγός της Τανχ Τουγιέν, ο οποίος επιμένει ότι η ιστορία είναι αληθινή, η νεαρή γυναίκα μετά την πρόωρη γήρανσή της κυκλοφορεί με μάσκα, για να κρύψει την εμφάνισή της. Ο ίδιος ορκίζεται ότι η αγάπη του για εκείνη δεν έχει αλλάξει.Βλέποντας φωτογραφίες από το γάμο της το 2006, όταν ήταν 21 ετών, η Νγκουγιέν λέει: "Πέντε χρόνια πριν, ήμουν όμορφη και όχι έτσι άσχημη όπως σήμερα".

Σύμφωνα με την ίδια, το 2008 έπαθε μια έντονη αντίδραση στα θαλασσινά, με αποτέλεσμα να υποφέρει από κνίδωση (σ.σ.: κνησμό) "ακόμα και στον ύπνο της".Επειδή δεν είχε χρήματα, αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε ένα τοπικό φαρμακείο."Ένα μήνα αφότου πήρα τα φάρμακα, η κνίδωση υποχώρησε, ωστόσο συνέχιζα να έχω εξανθήματα στο δέρμα" λέει.

Στη συνέχεια, στράφηκε στην παραδοσιακή ιατρική και τότε εξαφανίστηκαν και ο κνησμός και τα εξανθήματα. "Το δέρμα μου όμως άρχισε να γερνάει και να κάνει ζάρες". Πήρε και άλλο φάρμακο, αυτή τη φορά για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας της, χωρίς ωστόσο αποτελέσματα.

"Θεωρήσαμε ότι ήταν μοιραίο και σταμάτησα τη θεραπεία το 2009. Τώρα όπου κι αν πάω, φοράω συνέχεια μάσκα. Το πρόσωπό μου έχει ζαρώσει, το στήθος μου έχει πέσει, ενώ η κοιλιά μου μοιάζει με ηλικιωμένης γυναίκας που έχει γεννήσει πολλές φορές" λέει, τονίζοντας ότι η ίδια δεν έμεινε ποτέ έγκυος.
Η νόσος ωστόσο είναι μόνο δερματική, καθώς δεν έχει επηρεάσει τα μαλλιά, τα δόντια, τα μάτια και το μυαλό της νεαρής γυναίκας."Παντρεύτηκα την Πιονγκ όταν ήταν ακόμη όμορφη. Έμεινα κοντά της στην αρρώστια, η οποία ποτέ δεν με σόκαρε. Ακόμα και τώρα την αγαπώ πάρα πολύ" λέει ο σύζυγός της, ο οποίος εργάζεται ως μαραγκός.Σύμφωνα με τους γιατρούς - οι οποίοι ανέλαβαν να την εξετάσουν δωρεάν - η κατάσταση της Νγκουγιέν ίσως οφείλεται στην μακρόχρονη λήψη φαρμάκων της παραδοσιακής ιατρικής, τα οποία συχνά είναι κορτικοειδή και συμβαίνει να προκαλούν μαστοκύτωση, μια σπάνια δερματική πάθηση κατά την οποία το σώμα παράγει υπερβολικές ποσότητες κυττάρων.

TROKTIKO.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: