Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Οι γερμανικές αποζημιώσεις καλύπτουν το 80% του ελληνικού χρέους


Τουλάχιστον 115 δισεκατομμύρια ευρώ οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για την καταστροφή του εθνικού της πλούτου...
κατά την διάρκεια της κατοχής της χώρας μας από το Γ΄ Ράιχ. Για το κατοχικό δάνειο, η Γερμανία πρέπει να μας πληρώσει 73 δισ ευρώ και για τις πολεμικές αποζημιώσεις 42,8 δισ ευρώ.

Προ ημερών, η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt, επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα και υπολόγισε ότι, μόνο για το ονομαζόμενο «κατοχικό δάνειο», η Γερμανία πρέπει να πληρώσει στην Ελλάδα 95 δισ δολάρια (περί τα 73 δισ ευρώ). Εάν υπολογιστεί, λοιπόν, ότι με το κούρεμα του χρέους και την πιθανή «συντεταγμένη πτώχευση», κατά ορισμένους υπολογισμούς, η χώρα μας θα χρωστά 170 δισ, τότε μόνο από τις γερμανικές οφειλές, καλύπτεται σχεδόν το 80% του χρέους της.



Τα ποσά

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων ειδικών, οι πολεμικές αποζημιώσεις που έπρεπε να καταβάλλει η Γερμανία στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 42,8 δισ ευρώ (περί τα 61,45 δολάρια με τιμές του 1995). Μόνο οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα στη χώρα μας- σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Γερμανίας- ανέρχονται σε περίπου 25 δισ ευρώ. Μάλιστα, Γερμανοί ειδικοί είχαν υπολογίσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο στα 60 δις ευρώ.

Τώρα, σύμφωνα με την Die Welt, εάν στο κατοχικό δάνειο προστεθούν και οι τόκοι, το Βερολίνο χρωστάει στην Ελλάδα δεκάδες σις δολάρια.

Ειδικότερα, για το δάνειο των 476 εκατ. μάρκων από την Τράπεζα της Ελλάδας, η εφημερίδα γράφει: «Αν τα χρήματα θεωρούνται κανονικό δάνειο, τότε η Ελλάδα δικαιούται να τα λάβει. Χωρίς τόκους, το ποσό σε σημερινές τιμές αντιστοιχεί σε 14 δισ δολάρια. Με τόκο 3% μέσα σε 66 χρόνια, αυτό ανέρχεται σε τουλάχιστον 95 δισ δολάρια (σχεδόν 73 δισ ευρώ).

...και μέχρι τώρα έχουμε πάρει...

Για όλα αυτά, η Γερμανία έχει καταβάλει ψίχουλα ως αποζημιώσεις και αρνείται συστηματικά να πράξει κάτι τέτοιο, ακόμα και στην περίπτωση αποδεδειγμένων ομαδικών σφαγών πολιτών. Από χώρες όμως που έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις, έχει καταβάλει πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά. Απειροελάχιστα όμως για την Ελλάδα.

Για την καταστροφή της χώρας μας, η Γερμανία τα μόνα χρήματα που έδωσε ήταν 115 εκατ. μάρκα, που μοιράστηκαν το 1960 σε 90.000 θύματα ή συγγενείς τους, καθώς και σε συγγενείς εκτελεσμένων και ομήρων σε γερμανικά
Αναδημοσίευση από: GKOUROU με GK

Δεν υπάρχουν σχόλια: