Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τα αδέσποτα σκυλιά δημιουργούν προβλήματα.


Ένας συμπολίτης μας την Τρίτη το πρωί την ώρα που έκανε την βόλτα του στην παραλία στην Αντίκυρα και κατευθυνόταν στην καφετέρια για το καφεδάκι του, δέχθηκε επίθεση από σκύλο και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα. Το τραύμα από την δαγκωματιά στο γόνατο ευτυχώς δεν ήταν βαθύ, έγινε αντιτετανικός ορός και καθάρισε η πληγή.
Δεν είναι αναγκασμένος κανένας περαστικός να είναι εξοικειωμένος με τα σκυλιά για να ξέρει πώς να αντιδράσει όταν βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο από αυτά. Πολλά σκυλιά γίνονται επιθετικά.. Ο λόγος; Γιατί ίσως και εμείς ήμαστε επιθετικοί εναντίον τους και εναντίον των εαυτών μας!!! Γιατί μπορεί να σώθηκαν από το δρόμο και τις συνθήκες εξαθλίωσης στις οποίες ζούσαν, δεν παύουν όμως να είναι απομονωμένα, ακοινωνικοποίητα και βαριεστημένα, περιορισμένα και στρεσαρισμένα. Φυσικά, κλείνοντας το σκυλί σου έξω από την ιδιοκτησία σου, απαλλάσσεσαι από όλες τις ευθύνες που σε βαραίνουν.

Τα αδέσποτα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας και η προστασία τους πρέπει να αποτελέση βούληση της Δημοτικής Αρχής.

1 σχόλιο:

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Σωστά όλα αυτά αγαπητοί συμπολίτες, αλλά το θέμα είναι να πιάσουμε το κακό απ τη ρίζα του. Δηλαδή ποιός αφήνει αυτά τα αδέσποτα στον δρόμο. Αυτά αγωνίζονται για να ζήσουν , κανουν αγέλες, αρρωσταίνουν κλπ. Αλλά φταίει άλλος .
Αυτοί που τα εγκαταλείπουν. Αυτοί φέρουν την ευθυνη 100%.Είναι μεγάλη κουβέντα όμως