Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τι να καταγγείλεις γιά ένα σύστημα που διαλύεται


Χθες ένα σοβαρό περιστατικό συμπολίτη μας, έγινε αφορμή να αποδειχθούν πόσο λάθος δρομολογούνται τα θέματα υγείας. Το μέλλον του νοσοκομείου Λιβαδειάς με τις συγχωνεύσεις, όπου στη συνέχεια, μάλλον γρήγορα, θα έρθει και η σειρά των Κέντρων Υγείας δημιουργεί τεράστια ανησυχία. Ο θανάσιμος τραυματισμός του άτυχου 76χρονου απαιτούσε άμεση διακομιδή σε νοσοκομείο, η εντολή έπρεπε να δοθεί από την Χαλκίδα στη Λιβαδειά και το μοναδικό εκείνη τη στιγμή ασθενοφόρο ήταν σε μεταφορά άλλου ασθενούς. Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι! Τόσο η άμεση επέμβαση του γιατρού Σαμουήλ όσο και η φιλότιμη κινητοποίηση των τοπικών αρχών και η διάθεση του ασθενοφόρου Αντίκυρας δεν ήταν αρκετά για την σωτηρία του.
Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι δικαίωμα του πολίτη.
Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους, δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση η μόνη παρέμβαση που θα έπρεπε να συζητείται είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του.
Η πρόφαση της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει τη υποβάθμιση του μοναδικού Νοσοκομείου της περιοχής μας. Όταν αμφισβητούνται κοινωνικές κατακτήσεις που με πολλούς αγώνες αλλά και μεγάλο οικονομικό κόστος πέτυχαν οι εργαζόμενοι όπως ,εν προκειμένω, το δικαίωμα στην υγεία, τότε υποβαθμίζεται η ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: