Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

"Τα νέα κριτήρια του «Βοήθεια στο Σπίτι» αποκλείουν μεγάλο αριθμό δικαιούχων"


«Έκοψαν» και «έραψαν» το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» χωρίς δίκαια κοινωνικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να αφήνουν εκτός, μεγάλο αριθμό δικαιούχων. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, κυρίως ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, αδυνατούν να κινηθούν ή παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία στη μετακίνηση και την αυτοεξυπηρέτηση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους και να στερούνται την πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών αναγκαίων για τη αξιοπρεπή τους διαβίωση.

Σε αυτήν την κατεύθυνση υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και νοσηλευτικής μέριμνας κατ’ οίκον, συμβουλευτικής και συναισθηματικής στήριξης, καθώς και διεκπεραιώσεις, όπως πληρωμές λογαριασμών και μικροαγορές είναι απαραίτητες σε άτομα των παραπάνω κατηγοριών, ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν χαμηλό ή πολύ χαμηλό εισόδημα.
«Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» προσφέρει μια οργανωμένη και συστηματική φροντίδα, μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ και η διατήρηση ή ενδεχομένως η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του Προγράμματος είναι επιτακτική, δεδομένων και των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, που έχει διαμορφώσει η οικονομική ύφεση και οι δυσμενείς συνέπειές της στο εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών και κυρίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Όμως τα κριτήρια ένταξης στο Πρόγραμμα διαμορφώθηκαν με τρόπο ώστε ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας να αποκλείεται από το εν λόγω πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: