Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επιστολές Αρχιεπισκόπου σε Βενιζέλο – Προβόπουλο για τα «δεινά» των Ελλήνων

Επιστολές Αρχιεπισκόπου σε Βενιζέλο – Προβόπουλο για τα «δεινά» των Ελλήνων
Για τα «δεινά των Ελλήνων» μιλάει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε επιστολές που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο.
Όπως σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος : «Πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά», ενώ καταθέτει προτάσεις για την ανακούφιση των Ελλήνων από το άλγος των νέων μέτρων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στις επιστολές του.
Μάλιστα τονίζει ότι δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν τόσοι νέοι άνθρωποι προβληματίζονται και βιώνουν την αβεβαιότητα, την προδοσία και ενίοτε και την αγανάκτηση των συνανθρώπων μας.
Συγχρόνως ο κ. Ιερώνυμος υποβάλει σειρά προτάσεων για την ανακούφιση των δοκιμαζομένων από την οικονομική κρίση, και συγκεκριμένα:
α. Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις Ελληνικές Τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό, είτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.
β. Την ενίσχυση των μέτρων για ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα και
γ. την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα την ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.
Αυτά τα μέτρα αν εφαρμοστούν, λέει ο αρχιεπίσκοπος, έχουν τη δύναμη να ξεκουράσουν το δοκιμαζόμενο λαό μας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Aναδημοσίευση από: politis-gr.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο …… τύπος που θέλει να λέγετε αρχιεπίσκοπος , μόνο μία πρόταση δικαιούται να κάνει. Να αναλάβει δηλαδή να πληρώνει από εδώ και πέρα 85.000 χιλιάδες μαυροφόρες (παπάδες) και να απαλλάξει τον προϋπολογισμό από τριάμισι δισεκατομμύρια ευρώ. ΔΕΝ αντέχουμε άλλο να τους πληρώνουμε.