Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Επτάπολη, πολύ μεγάλη για να είναι αληθινή!


Στις 17/6/2011 έγινε συνεδρίαση –ενημέρωση του ΔΣ του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με μοναδικό θέμα την κατασκευή της Επτάπολης. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του σωματείου «Όλυμπος» ,που θα πραγματοποιήσει το έργο, καθώς και μέλη του ΔΣ. Υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και από παρευρισκόμενους, αναφορικά με τη μορφή του έργου, τη οικονομική του υποστήριξη και το νομικό καθεστώς της παραχώρησης της απαιτούμενης γης.
Η συζήτηση που έγινε ήταν διεξοδική και δόθηκαν κάποιες απαντήσεις από πλευράς του Σωματείου, χωρίς ωστόσο να απαντηθούν επαρκώς όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν. Η γενικότερη αίσθηση ήταν ότι, πρόκειται πράγματι για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, που, σε περίπτωση ολοκλήρωσής του, θα αλλάξει τη μορφή της περιοχής μας ριζικά, με πολύ μεγάλες προοπτικές για όλο το Δήμο. Περιλαμβάνει, εκτός της κατασκευής της ίδιας της πόλης, κατασκευή αεροδρομίου στη Θήβα, αναβάθμιση του λιμανιού της Αντίκυρας, μαγνητικό σιδηρόδρομο, επτά παραδοσιακούς οικισμούς και επτά πράσινα ξενοδοχεία. Ο σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η πνευματική ανάπτυξη, η οικολογία, η εξάλειψη της πυρηνικής απειλής. Θα φιλοξενούνται άνθρωποι του πνεύματος, καθηγητές Πανεπιστημίου, ερευνητές, αριστούχοι φοιτητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και όλοι αυτοί θα συνεργάζονται προς τον κοινό σκοπό που αναφέρθηκε παραπάνω. Η πόλη θα περιλαμβάνει 180 συνολικά κτήρια, που θα είναι σπουδαστήρια, μουσεία, μια τεράστια βιβλιοθήκη κατά το πρότυπο της Αλεξανδρινής και διάφορα άλλα που θα εξυπηρετούν ποικίλες ανάγκες.
Η όλη ιδέα αποτελεί το όραμα ζωής του Προέδρου του Σωματείου «Όλυμπος» κου Π. Πισσάνου, που επεξεργάζεται επί 27 χρόνια , από το 1984. ‘Εδωσε διαβεβαιώσεις ότι έχει μελετηθεί το εγχείρημα σε όλες του τις λεπτομέρειες, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και έχουν παρθεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις σε επίπεδο κρατικό. Ζητά από τους κατοίκους του Διστόμου και του Στειρίου να παραχωρηθεί η γη, ούτως ώστε να ξεκινήσει. Προς το παρόν το έργο συνολικά έχει «κατασκευαστεί» ηλεκτρονικά και θα παρουσιαστεί το Φθινόπωρο στο πλανητάριο, με καλεσμένους εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού και πνευματικού κόσμου.
για περισσότερα, σχετικά με την επτάπολη καντε κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: