Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ποιος λέει αλήθεια για τη δραχμή; Το SPIEGEL, ο Σόϊμπλε ή η κυβέρνηση;

Διαβάζω την σημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»,και αναζητώ το συγκεκριμένο άρθρο στο SPIEGEL, του αρθρογράφου κ. Κρίστιαν Ράιερμαν,ο οποίος επαναλαμβάνει ρητά και κατηγορηματικά ότι: «Είδα την απάντηση του Σόϊμπλε με τα μάτια μου» και επιπλέον σημειώνει «Η δική σας κυβέρνηση έστειλε το ερώτημα για τη δραχμή».

Έπειτα από αυτή τη δήλωση του Γερμανού αρθρογράφου, τρεις εμπλέκονται στο θέμα αυτό....
(ο πιο πάνω αρθρογράφος, ο κ. Σόϊμπλε και η ελληνική κυβέρνηση) και ένας από τους τρεις λέει ψέματα. Σας παρακαλούμε να απαντήσετε εσείς τι πιστεύετε;


Είτε λέει ψέματα ο Γερμανός αρθρογράφος και τίποτα δεν είδε ως δήθεν απάντηση του κ. Σόϊμπλε, είτε ο κ. Σόϊμπλε έκανε μια απάντηση πάνω σε ανύπαρκτο ελληνικό αίτημα, είτε πράγματι η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα διερεύνησης των επιπτώσεων σε περίπτωση τυχόν αποχώρησης από το ευρώ.

Ποιος λέει αλήθεια;


Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως αυτή η φημολογία αγγίζει τα όρια του εγκλήματος. Οφείλει λοιπόν, ως πρωθυπουργός μιας σοβαρής χώρας και ενός σοβαρού λαού να υποβάλει αμέσως μήνυση στον συντάκτη του άρθρου και αγωγή πολλών εκατομμυρίων στο περιοδικό SPIEGEL, για προσβολή της κυβέρνησης και της χώρας, για βλάβη των ελληνικών συμφερόντων και για ηθική βλάβη του ελληνικού λαού. Έτσι κάνουν οι σοβαρές κυβερνήσεις και δεν κυνηγάνε μόνο μικροκάναλα και blogs.

Θα το κάνει ή όχι;

Μας έχουν καταντήσει λαό για τα μπάζα. Όποιος γουστάρει παίζει παιχνίδια σε βάρος μας και με τις αγωνίες μας. Μας έχουν κάνει να τρέχουμε δεξιά και αριστερά σαν πανικόβλητη αγέλη, σύμφωνα με τις φήμες που εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα ή ακόμα έπειτα από την όποια φάρσα, είτε αυτή είναι ένα απλό email από οποιονδήποτε που θέλει να κάνει πλάκα είτε είναι κάποιο τηλεφώνημα φάρσα για δήθεν βόμβα, που αναστατώνει καθημερινά τις ζωές μας. Εκεί έχουμε καταντήσει.

Κρίμα. Γίναμε λαός ασόβαρος, που δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Και αυτό γιατί εμείς πρώτοι έχουμε παραδώσει τις τύχες μας και τις εξουσίες μας, να τις διαχειρίζεται εν λευκώ ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Επόμενο ήταν.

Την Παρασκευή το βράδυ αναστατώθηκε ολόκληρος ο ελληνικός λαός με την βόμβα που εξαπέλυσε το SPIEGEL, σε σημείο που αν κάτι τέτοιο γινόταν σε ώρα που ήταν ανοιχτές οι τράπεζες, θα σημειωνόταν αγελαίος πανικός.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Ποιος θα μας προστατέψει άραγε;

Πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: