Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών!


Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό ενδέχεται να έχουμε αύριο. Μετά τα διαδοχικά τετ α τετ του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και εφόσον κοινός τόπος δεν βρέθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για αύριο το μεσημέρι στις 12:30.


Ο Κάρολος Παπούλιας ζήτησε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής να δώσουν το παρών και εικάζεται ότι είναι μία απέλπιδα προσπάθεια για συναίνεση που απεγνωσμένα ζητά ο Πρωθυπουργός και μας έχει επιβάλλει με το έτσι θέλω η τρόικα.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν απαντήσει θετικά, ενώ η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας παρότι δίσταζαν στην αρχή να πουν το ναι τελικά θα παραστούν. Στη σύσκεψη δεν θα κληθούν ο κ. Φώτης Κουβέλης και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη καθώς Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία δεν διαθέτουν κοινοβουλευτικές ομάδες.

Τα σενάρια ασφαλώς είναι πολλά με τις πρόωρες εκλογές να πέφτουν στο τραπέζι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιδιωκούμενη συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεςι της χώρας, ενώ παίζει και η συγκρότηση Κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: