Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ


Αυτόματη, ανά τριετία, αύξηση των χαμηλών εισφορών του ΟΓΑ και ουσιαστικά τον υπερδιπλασιασμό της κατώτατης εισφοράς σε βάθος δωδεκαετίας σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το σχέδιο της διοίκησης του ΟΓΑ και του υπουργείου Εργασίας προβλέπει την υποχρεωτική κατάταξη των ασφαλισμένων που επιλέγουν την 1η ασφαλιστική κατηγορία, καταβάλλοντας 536,16 ευρώ το χρόνο, σε ανώτερη κατηγορία ανά τριετία, έτσι ώστε σταδιακά να καταστεί υποχρεωτική η ασφάλισή τους στην 5η κατηγορία, όπου η ετήσια εισφορά φθάνει τα 1.158 ευρώ.


Την ίδια στιγμή οι 1,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πρόκειται να εξαιρεθούν από τη δυνατότητα να επισκέπτονται ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα είναι συμβεβλημένοι με τον νέο φορέα υγείας των ασφαλιστικών ταμείων (ΕΟΠΠΥ). Δυνατότητα που θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που πρόκειται να ενταχθούν στον νέο φορέα, δηλαδή οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες (ΟΑΕΕ) και οι υπάλληλοι του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια
Ο λόγος γι’ αυτή την εξέλιξη είναι τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που καθιερώνει ο νεοσύστατος οργανισμός περίθαλψης. Ο ΕΟΠΠΥ έχει υπολογίσει ότι, για να είναι οικονομικά βιώσιμος, μπορεί να κάνει χρήση των ιδιωτικών υποδομών υγείας με μηνιαία συνδρομή τουλάχιστον 90 ευρώ. Ποσό που κατά μέσο όρο καταβάλλουν ως εισφορά στον κλάδο Υγείας οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ.
Από την άλλη πλευρά οι ασφαλισμένοι στην κατώτερη κατηγορία του ΟΓΑ, αυτή τη στιγμή δεν καταβάλλουν πάνω από 14,5 ευρώ μηνιαίως για παροχές υγείας. Έτσι αποφασίστηκε ότι δεν… συμφέρει να επισκέφτονται τους ιδιώτες γιατρούς, παρόλο που με αυτό τον τρόπο θα ανακουφιστούν οι ουρές σε δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
ΠΗΓΗ: http://www.agronews.gr
Αναδημοσίευση από: Iteanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: