Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πάνω απο 100.000 πολίτες βουλιάξαν το Σύνταγμα! Ήρθε η ώρα να φύγετε!


Ανευ προηγουμένου συγκέντρωση πολιτών χωρίς κομματικούς χρωματισμούς.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, είχαν κατακλυστεί όχι μόνο η Πλατεία Συντάγματος, αλλά και η Αμαλίας, η Φιλελλήνων, η Μητροπόλεως, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία, η οποία κυριολεκτικά ασφυκτιούσε!

Όσο και αν προσπάθησε να την μπουκοτάρει η Κυβέρνηση με το κόψιμο του Ηλεκτρικού, κινητών, Ιντερνετ δεν κατάφερε τίποτα.

Περισσότεροι από 100 χιλιάδες συγκεντρωμένοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων! Στους παλαιότερους η συγκέντρωση θύμιζε κάτι από τις τεράστιες πολιτικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90, τότε που τα πούλμαν που μίσθωναν τα κόμματα εξουσίας έφερναν κόσμο από όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, στο Σύνταγμα ή στο Πεδίον του Άρεως.

Πολίτες κάθε ηλικίας, με εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας, εξακολουθούσαν να συρρέουν στη συγκέντρωση και η Ελλάδα στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.

Με έντονο παλμό και δυναμικότητα οι «Αγανακτισμένοι Έλληνες» εκφράζουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα μέτρα αυστηρής λιτότητας, που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, δίνοντας το δικό τους δυναμικό παρόν στην πανευρωπαϊκή μέρα συγκέντρωσης.

Σημαίες, σφυρίχτρες, πανό και άδεις κατσαρόλες με τα γνωστά μηνύματα ενάντια στο μνημόνιο «πρωταγωνιστούν» και σήμερα!

Την τιμητική της έχει, βεβαίως, και η Βουλή με τα γνωστό σύνθημα "Να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή" και τα ανά τακτά διαστήματα φασκελώματα.

Πάνω από την πλατεία είχει στηθεί και εξέδρα, όπου αργότερα έπαιξαν μουσική κάποια συγκροτήματα ενώ λίγο πριν, μια ομάδα θεάτρου έδωσε παράσταση. Εντωμεταξύ, συνεχιζόταν η «κατασκήνωση» χιλιάδων νέων.

Ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα δόθηκε.
Ήρθε η ώρα να φύγετε!
Ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι νέοι τα πάντα!
Αναδημοσίευση από tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: