Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Καλύτερος νέος ερευνητής» ανακηρύχθηκε φοιτητής του ΑριστοτελείουΈνα ακόμα παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσε ένας Έλληνας φοιτητής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ο οποίος κέρδισε επάξια τον τίτλο του «καλύτερου νέου ερευνητή». Ο φοιτητής διακρίθηκε στα θέματα σχεδιασμού κατασκευών έναντι πυρκαγιάς, αποτελώντας το παράδειγμα για την νέα γενιά Μηχανικών…
«Καλύτερος νέος ερευνητής» ανακηρύχθηκε φοιτητής του Αριστοτελείου

Πρόκειται για τον Χρήστο Τσαλίκη, ο οποίος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ


Ο νέος ερευνητής Χρήστος Τσαλίκης βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Integrated Fire Engineering and Response, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα τον Απρίλιο.

Η βράβευση αυτή έρχεται αμέσως μετά την ιδιαίτερα τιμητική κατάταξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., στη θέση 50-100 στη διεθνή λίστα κατάταξης Τμημάτων Πανεπιστημίων Εταιρείας Quacquareli Symonds (QS), που ασχολείται με την ποιοτική κατάταξη Πανεπιστημίων και Τμημάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Χαράλαμπου Μπανιωτόπουλου, δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια ερευνητικά, μεταξύ άλλων, σε θέματα μελέτης της δομικής συμπεριφοράς των κατασκευών έναντι πυρκαγιάς (Fire Engineering and Structural Response).

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος ερευνητής Χρήστος Τσαλίκης εκπροσώπησε το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών και συμμετείχε στην παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας στο φετινό Διεθνές Συνέδριο. Διακρίθηκε μεταξύ ερευνητών από όλο τον κόσμο οι οποίοι ασχολούνται με θέματα σχεδιασμού κατασκευών έναντι πυρκαγιάς. Έπειτα από ψηφοφορία όλων των συμμετεχόντων για την υψηλή ποιότητα, την επιστημονική πληρότητα, την καινοτομία και την άριστη παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας, ο Χρήστος Τσαλίκης ανακηρύχτηκε για φέτος ως ο καλύτερος νέος ερευνητής (Best Young Researcher).

Η επιστημονική εργασία που παρουσίασε αφορούσε στη μελέτη συμπεριφοράς μεταλλικού στύλου σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Χρήστος Τσαλίκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου, σε θέματα μεταλλικών κατασκευών.
Αναδημοσίευση από: Newstoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: