Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εικόνα εγκαταλελειμμένης πόλης δείχνει σύμφωνα με την απογραφή η Αντίκυρα.


Να το κύμα μαζικής μετανάστευσης Αντικυραίων την τελευταία στιγμή, να ο φόβος των αλλοδαπών για απέλαση, να η αδιαφορία για συνεργασία και η αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης, ούτε λίγο ούτε πολύ 1550 κατοίκους δείχνουν τα πρώτα στοιχεία δημοσιογραφικής έρευνας, από την απογραφή που πραγματοποιήθηκε , στις 10 έως 24 Μαΐου στη Αντίκυρα.
Αν από αυτούς αφαιρεθούν 250 περίπου αλλοδαποί, 200 ετεροδημότες, 150 περίπου εποχικοί εργάτες, 100 περίπου επισκέπτες και 50 τουρίστες ο νόμιμος πληθυσμός είναι 800 άτομα. Μια παροιμία λέει: όποιος καεί από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι, αυτό έπαθε ο υπεύθυνος απογραφής της περιοχής.

Βέβαια τα ακριβή στοιχεία θα τα γνωρίζουμε επίσημα μέσα στον Ιούνιο που θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενώ δόθηκε παράταση μέχρι αύριο Παρασκευή να απογραφούν κάποιοι που για διάφορους λόγους δεν είχαν προλάβει να απογραφούν και για να εξυπηρετηθούν μπορούν να απευθυνθούν , στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καθώς και στα τηλέφωνα 213 135 2138-40 και στον ιστότοπο www.apografi2011.gr
Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, θα υπάρχουν τρία νούμερα απογραφέντων, όπως και την προηγούμενη φορά.
Ο πραγματικός πληθυσμός που θα δείχνει όλους όσους απογράφηκαν στο χωριό. (2.984)
Ο μόνιμος πληθυσμός που θα δείχνει όσους διαμένουν στο χωριό τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο (συνολικά και όχι συνέχεια). (2.179)
Ο νόμιμος πληθυσμός που θα δείχνει πόσοι από αυτούς που απογράφηκαν έχουν την οικογενειακή τους μερίδα στο χωριό και τα εκλογικά τους δικαιώματα. (1.719), τα νούμερα που είναι εντός παρένθεσης αφορούν την απογραφή του 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια: