Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η συνάντηση έγινε αλλά είναι «ηλίθια ιδέα» η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρω


Οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας δεν συζήτησαν την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.
Στη συνάντηση των τεσσάρων μελών της ομάδας των 20 τα μέλη συζήτησαν θέματα της G20 και σχετικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης και μιας ευρύτερης συζήτησης για την Ελλάδα, είπε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση, αλλά απέρριψε ότι έγινε συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ή για εγκατάλειψη της Ευρωζώνης από την Ελλάδα είναι «ηλίθια ιδέα» ως και  φήμες.
Στο ραντεβού παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ και ο οικονομικός επίτροπος της Ευρωζώνης Όλι Ρεν, είπε ο Γιούνκερ. Επίσης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προσκλήθηκε αλλά δεν διευκρίνισε ότι εκπροσωπήθηκε.
«Δεν συζητήσαμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι μια ηλίθια ιδέα, δεν ισχύει , είναι ένας δρόμος που δεν θα πάρουμε ποτέ» είπε ο Γιούνκερ.
Τέλος ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι «δεν θέλουμε η Ευρωζώνη να εκρήγνυται χωρίς λόγο. Αποκλείουμε την αναδιάρθρωση, η οποία συζητείται μαζικά σε ορισμένα τέταρτα των χρηματοπιστωτικών αγορών , τόνισε ο Γιούνκερ.
Πρόσθεσε δε ότι συζητήσεις για την ανάγκη της Ελλάδας να χρειαστεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα προσαρμογής θα συζητηθεί λεπτομερώς κατά την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες στις 16 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: