Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μπράβο: Έλληνας πήρε βραβείο από την Microsoft!

Και όμως μέσα στις τόσες δυσάρεστες ειδήσεις που ακούμε καθημερινά υπάρχουν κι αυτές που θα κάνουν το χειλάκι μας να γελάσει λίγο!
 Έτσι περήφανους ως Έλληνες μας έκανε ο Έλληνας ερευνητής του Πανεπιστημίου της Columbia, Βασίλης Παππάς ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό ασφάλειας Bluehat που διοργάνωσε η Microsoft με έπαθλο $200.000.
 Η απονομή πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Las Vegas. Ο Παππάς, όπως αναφέρει στο SecNews που παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια αποκλειστική μετάδοση την συνέντευξη του, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

 Η απονομή, που θύμιζε λίγο από American Idol, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά μέσα, ανέδειξε άλλους δύο νικητές στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
 Τον Κροάτη Ivan Fratric από το Πανεπιστήμιο του Zagreb (που έλαβε $50.000) και τον Jared DeMott, ερευνητή ασφάλειας από την Harris Corp (που έλαβε $10.000).
 Οι 3 ερευνητές υπέβαλαν τις ιδέες τους αναφορικά με την επίλυση ενός ιδιαίτερα εξειδικευμένου και δυσεπίλυτου προβλήματος που ονομάζεται “Return-Oriented Programming” (ROP).
 Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζουν οι hackers και που συνήθως χρησιμοποιείται για την απενεργοποιήση ή την παράκαμψη controls ασφάλειας που διαθέτουν οι εφαρμογές.
Ο έλληνας Βασίλης Παππάς μετά από έρευνα, δημιούργησε και πρότεινε μια λύση επονομαζόμενη “kBouncer”, που επιτρέπει την αποτροπή των επιθέσεων ROP και “μπλοκάρει” την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα που φέρει τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας επιθέσεων (ROP).
 «Σίγουρα οι ευκαιρίες είναι περισσότερες στις Η.Π.Α αν προσπαθήσεις πολύ, αλλά και άτομα που δουλεύαμε μαζί όσο ήμουν στην Κρήτη και αποφάσισαν να μείνουν Ελλάδα τα καταφέρνουν εξίσου καλά. Επίσης, μου άρεσε η ιδέα του να ζήσω στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στην Νέα Υόρκη.» σημείωσε ο Έλληνας ερευνητής και πρόσθεσε: «Πρέπει να σου αρέσει αυτό με το οποίο ασχολείσαι και, ως συνήθως, χρειάζεται αρκετή δουλειά για να έρθουν καλά αποτελέσματα.»
 star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: