Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πώς μπορείς να μειώσεις τη χοληστερίνη φυσικά

Σωστές διατροφικές επιλογές
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο γίνεται λόγος για την κακή χοληστερόλη και τις βλαβερές συνέπειες που προκαλεί στην υγεία μας.
Μάλιστα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα κρούσματα των ανθρώπων που αποκτούν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης αυξάνονται κάθε χρόνο με ταχύτατους ρυθμούς. Και όμως, χωρίς να χρειαζόμαστε πάντα τη βοήθεια φαρμάκων, μπορούμε εύκολα να ελέγξουμε τη χοληστερόλη στο αίμα μας, διατηρώντας τη στο σωστό επίπεδο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε τις σωστές διατροφικές επιλογές, καθώς και έναν υγιεινό τρόπο ζωής!
Η καλύτερη μέθοδος λοιπόν, για να μειώσουμε με φυσικό τρόπο τη βλαβερή χοληστερόλη στον οργανισμό μας, είναι να τροποποιήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, καθώς και τον τρόπο της ζωής μας
Αναλυτικότερα

Αλλαγή διατροφής:
-Επιλέγουμε να καταναλώνουμε κυρίως προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά και αντικαθιστούμε τα τηγανητά φαγητά με ψητά ή στη σχάρα.
-Συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας σε μεγάλη συχνότητα φαγητά πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, όπως ψάρια (σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί, κ.ά.), φουντούκια και ίνες λιναριού.
 -Αποφεύγουμε την κατανάλωση αναψυκτικών και, αντιθέτως, πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, άπαχο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη D και ασβέστιο, που ενισχύουν με τον καλύτερο τρόπο την καρδιά και τα οστά μας.
-Μειώνουμε τα προϊόντα που περιέχουν άσπρο αλεύρι και στη θέση τους επιλέγουμε δημητριακά και ψωμί ολικής αλέσεως. Επίσης, αντικαθιστούμε τα ζυμαρικά με όσπρια, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καλή χοληστερόλη.
-Αυξάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι ιδανικότερες επιλογές είναι το σπανάκι, το μπρόκολο και τα πολύχρωμα φρούτα, όπως το μάνγκο.
-Πίνουμε αλκοολούχα ποτά με μέτρο. Μάλιστα, ένα με δύο ποτήρια λευκού ή κόκκινου κρασιού βοηθάνε στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
-Αποφεύγουμε να τρώμε περισσότερους από 4 κρόκους αβγού την εβδομάδα, καθώς και τη συχνή κατανάλωση γαρίδων και αλλαντικών.
-Όταν ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ, ελέγχουμε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων και επιλέγουμε αυτά που περιέχουν λιγότερο από 15 γρ. λίπους, αν πρόκειται για γεύμα και λιγότερο από 3 γρ., αν πρόκειται για σνακ.
-Μειώνουμε την κατανάλωση του αλατιού. Η σωστή ποσότητα για έναν ενήλικα είναι 1 κουταλάκι ημερησίως. Αλλαγή τρόπου ζωής Ασκούμαστε
-Όλοι οι επιστήμονες,ανεξαιρέτως, συνιστούν την άσκηση ως την καλύτερη πρόληψη κατά της χοληστερόλης.
-Τώρα, εάν δεν ανήκουμε στην κατηγορία «των φίλων της γυμναστικής», μπορούμε να επικεντρωθούμε στο συχνό περπάτημα.
-Χάνουμε βάρος ή το διατηρούμε σε ένα σταθερό επίπεδο. Βέβαια, η μείωση του βάρους θα πρέπει να γίνει με μία ισορροπημένη δίαιτα, επιλέγοντας μεν φαγητά της προτίμησής μας, αλλά σε σωστές μερίδες και ποσότητες.
Κόβουμε το κάπνισμα
Δυστυχώς το να ελαττώσουμε απλώς το κάπνισμα δεν αρκεί, αφού ακόμα και αν καπνίζουμε από ένα μέχρι πέντε τσιγάρα την ημέρα, το αποτέλεσμα θα είναι να εξαντλήσουμε το αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας και να αυξήσουμε τον κίνδυνο εμφράγματος.
Δεν ξεχνάμε ποτέ:
Η πρόληψη είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη υγεία! Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι επισκέψεις στο γιατρό μας βοηθούν, όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως να προλάβουμε, τυχόν προβλήματα υγείας.
Το ιδανικό λοιπόν, είναι να κάνουμε μία φορά τον χρόνο ένα τσεκ απ για να ενημερωνόμαστε για τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα μας, έτσι ώστε να είμαστε πάντοτε υγιείς.
 Συμβουλή: Δεν πρέπει μόνο να αποβάλλουμε από την διατροφή μας τα βλαβερά φαγητά, αλλά και να φροντίζουμε να καταναλώνουμε τα ωφέλιμα. Καθημερινά λοιπόν, θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων ή λαχανικών σε συνδυασμό με προϊόντα ολικής αλέσεως.
Πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: