Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τα αθλήματα που έπαψαν να είναι Ολυμπιακά

Η διελκυστίνδα, η αναρρίχηση σε σχοινί και άλλα... θεάματα

Εσείς πόσα Ολυμπιακά αθλήματα παρακολουθείτε;
 Ορισμένα σας καθηλώνουν και κάποια άλλα σας κάνουν να αλλάζετε αμέσως κανάλι και να αναρωτιέστε γιατί εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Αγώνων. Αν θεωρείτε παράξενα και βαρετά κάποια αθλήματα, δείτε αυτά, τα οποία υπήρξαν κάποτε Ολυμπιακά!
 1.Διελκυνστίνδα Ωραίο άθλημα για... την κατασκήνωση.
 Ήταν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 1900 έως το 1920.
 2. Σκοποβολή με ζωντανό στόχο
Περιττό να πούμε για ποιο λόγο καταργήθηκε το συγκεκριμένο αγώνισμα. Πραγματοποιήθηκε μόνο μία φορά, στο Παρίσι, το 1900.

 3. Αναρρίχηση σε σχοινί. Εξαιρετική άσκηση για ενδυνάμωση, αλλά όχι ιδιαίτερα θεαματική. Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 1896 και μετά καταργήθηκε.
 4. Απλή κατάδυση Θεαματικό αγώνισμα, πλην όμως προβλέψιμο. Οι καταδύτες έκαναν όλοι την ίδια βουτιά, χωρίς καμία παραλλαγή. Καταργήθηκε το 1928.
 5. Σόλο στη συγχρονισμένη κολύμβηση Ένα αγώνισμα που ερχόταν σε αντίθεση με το ίδιο το όνομα του αθλήματος. Με ποιον συγχρονίζεσαι όταν αγωνίζεσαι μόνος;
 6. Μονομαχία (σκοποβολή) Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε. Οι αθλητές δεν μονομαχούσαν μεταξύ τους, αλλά πυροβολούσαν έναν στόχο με ανθρώπινη μορφή. Τελείως άκυρο...
 7. Κορίνες Οι κορίνες παραμένουν στο πρόγραμμα της ρυθμικής γυμναστικής, αλλά κάποτε ήταν αγώνισμα για άνδρες και εντασσόταν στην ενόργανη. Οι αθλητές έκαναν νούμερα για ζογκλέρ. Πραγματοποιήθηκε δύο φορές (1904 και 1932).
 8. Αγώνες με μηχανοκίνητα σκάφη Θα μπορούσε να ήταν θεαματικό, αλλά στις αρχές του αιώνα, τα μηχανοκίνητα σκάφη πήγαιναν λίγο πιο αργά από μία κοινή ψαρόβαρκα. Οι θεατές βαρέθηκαν, το ίδιο και η ΔΟΕ.
 9. Υποβρύχια κολύμβηση Ο αγώνας για το μεγαλύτερο μακροβούτι πραγματοποιήθηκε το 1900. Ο νικητής κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή του και να κολυμπήσει 60 μέτρα κάτω από το νερό. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον των θεατών εξέπνευσε πολύ νωρίτερα.
 10. Μπέιζμπολ Οι Αμερικανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά δεν κατάφεραν να παγκοσμιοποιήσουν το αγαπημένο τους άθλημα. Έτσι, η ΔΟΕ έστειλε το μπέιζμπολ εκεί απ’ όπου ήρθε.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: