Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον αποτροπιασμό και τη θλίψη της εκφράζει η δημοτική αρχή για τις μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.
 Η πρόκληση των τελευταίων ημερών και η ομαδική εξόντωση ανήμπορων και συμπαθέστατων ζώων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και την καταδικάζουμε δημόσια. Μόλις εντοπισθούν οι υπαίτιοι, θα ζητηθεί η παραδειγματική τιμωρία τους για την αποτρόπαιη αυτή πράξη.
 Προς τούτο ο Δήμαρχος σε συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα της Αράχωβας υπέβαλε μήνυση και σχηματίστηκε σχετική Δικογραφία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κακομεταχείριση, ο βασανισμός, η δηλητηρίαση, ο φόνος και κάθε άλλη βάναυση συμπεριφορά εναντίον των ζώων συντροφιάς προσβάλλουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.
Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι η επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ποινικά μέτρα. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από όλους τους φορείς Δήμος, Φιλοζωικά σωματεία και πολίτες) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, την υπόδειξη και καταγγελία των δραστών.
Η προσπάθεια του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή είναι συνεχής και αδιάλειπτη.'' Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, ενημερώνει τους δημότες του ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) προστατεύονται από τον νόμο και η κακοποίηση τους (όπως δηλητηριάσεις, πυροβολισμοί κ.λ.π.) είναι παράνομη και διώκεται με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο (Νόμοι 3170 /2003 και 1197 / 1981). Επίσης καλούμε, τους πολίτες του Δήμου να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης και να υποδεικνύουν τους δράστες, γιατί οι "φόλες" εκτός από τα ζώα σκοτώνουν τον πολιτισμό και την ηθική μας.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: