Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Στη διαιτησία της ΡΑΕ ΔΕΗ και Αλουμίνιον

Tο θέμα της σύμβασης με την Aλουμίνιον της Eλλάδος συζήτησε χθες το Δ.Σ. της ΔEH. O κ. Zερβός μετέφερε στη συνεδρίαση το αίτημα της πλευράς Mυτιληναίου για να πάει η σύμβαση στη διαιτησία της PAE και, σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την εισήγηση σε επόμενη συνεδρίαση, υπό την προϋπόθεση ότι η Aλουμίνιον θα καταβάλει μέρος των υποχρεώσεών της ύψους 27 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε απλήρωτες χρεώσεις (τέλη δικτύου, YKΩ, AΠE, EΦK κ.λπ.). Oι συνολικές υποχρεώσεις της Aλουμίνιον προς τη ΔEH ανέρχονται σε 72 εκατ. ευρώ. Tο «μπρα ντε φερ» που επικράτησε στις σχέσεις των δύο εταιρειών τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αναδιαμορφώνεται υπό το βάρος των επιθέσεων που δέχεται ο Oμιλος Mυτιληναίου από «παραδοσιακούς συμμάχους του» και την εισαγγελική έρευνα που προκάλεσαν σχετικά δημοσιεύματα και που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, για δύο συνεχείς ημέρες είδε όλους τους περιφερειάρχες αλλά και τους υπουργούς αρμόδιους για το ΕΣΠΑ. Μετά ένα εξαντλητικό διήμερο κατ’ ιδίαν επαφών, ο Ευρωπαίος επίτροπος έχει αποκτήσει πλέον ολοκληρωμένη και ίδια άποψη για τα προβλήματα που μπλοκάρουν τα έργα του ΕΣΠΑ. Ετσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει για τα αποτελέσματα των συναντήσεων.
ΠΗΓΗ:Kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ την 11/9/2011 καταδεικνύει το πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη και την επένδυση ο ΟΜΙΛΟΣ. Kαι αυτό γιατι ενω εχει κόστος παραγωγής 60 €/Mwh, εισπράτει 87 €/Mwh για τα 234 Μw της μονάδας Συμπαραγωγής και αγοράζει με 50€/Mwh για τα 220 Μw της Αλουμίνιο της Ελλαδος. Για να μην μας πρήζουν λοιπόν τα δεκανίκια του στο χωριό, τα οποία έχουν ξεσαλώσει αφού επιλέξαμε και να μας κυβερνήσουν, ας μας πουν λοιπόν -αν ξέρουν αριθμητική γιατί μπορεί και να μην ξέρουν- πόσο πληρώνουμε από την τσέπη μας για την <>. Και τέλος εδώ ο Φωτόπουλος και οι τοπικοί δεν ξέρουν να κατεβάσουν τους διακόπτες αλλού κάνουν τους νταήδες.