Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κόψιμο ρεύματος ακόμη κι αν το ...ρεύμα πληρωθεί!

Προβλέπεται στο σχέδιο για το ειδικό τέλος στα ακίνητα
Η ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης στις περιπτώσεις που οι πελάτες της δεν καταβάλλουν το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού, ακόμη και αν εκείνοι προχωρούν σε κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του ποσού που αναλογεί στην κατανάλωση ρεύματος.

Στη συγκεκριμένη παραδοχή προχώρησε στο protothema.gr o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατική επιχείρησης ηλεκτρισμού κ. Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "το σχέδιο που έχουμε στη διάθεσή μας από το υπουργείο Οικονομικών είναι σαφές ως προς την διακοπή ηλεκτροδότησης, εφόσον δεν καταβάλλεται το τέλος".

Ο ίδιος παραδέχεται ότι αρκετοί συμπολίτες μας καταφεύγουν εδώ και καιρό στην κατάθεση στο ΤΠΔ των χρεώσεων που αφορούν καθαρά το ρεύμα, προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή, ενώ δεν καταβάλλουν το ΤΑΠ και τις χρεώσεις υπέρ ΕΡΤ. Ωστόσο, με το νέο νόμο, η τελική μορφή του οποίου, βεβαίως, αναμένεται, η ΔΕΗ θα είναι υποχρεωμένη να κόβει το ρεύμα.

Σύμφωνα με τον επκεφαλής της ΔΕΗ, είναι ακόμη ανοικτό το διάστημα "ανοχής" που θα προβλέπεται στη διαδικασία. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η επιχείρηση δεν θα έχει την ευχέρεια να ακολουθήσει την πρακτική που τηρεί έως τώρα και η οποία θέλει το ρεύμα να κόβεται μετά και την παρέλευση της προθεσμίας πληρωμής και στον δεύτερο κατα σειρά λογαριασμό ενός πελάτη.

Ανοικτό, βεβαίως, είναι και το ζήτημα της αντιμετώπισης τυχόν διακανονισμών, καθώς η ΔΕΗ δίνει τέτοιες δυνατότητες σε πολίτες και επιχειρήσεις που αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά πιθανότατα θα είναι η ίδια υποχρεωμένη να καταβάλλει άμεσα στο υπ. Οικονομικών το πόσο που αναλογεί στον φόρο.
Αναδημοσίευση από protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: