Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το ρεζιλίκι της παιδείας!

Χωρίς βιβλία θα αρχίσει η σχολική χρονιά ,
Υπό κατάληψη 232 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ,
6000 κενές θέσεις σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Μετακίνησης των μαθητών και το κόστος μεταφοράς τους.
Συντήρηση των σχολικών μονάδων (καύσιμα, αναλώσιμα, καθαρισμός κ.α.)

Κι εκεί που μαθητές και γονείς προετοιμάζονταν για το περίφημο πέρασμα στον κόσμο της ψηφιακής παιδείας, το κουδούνι χτυπά και ο καθιερωμένος αγιασμός της Δευτέρας έφτασε . Μετά το φιάσκο των σχολικών βιβλίων, απογοητευμένοι οι γονείς από τις περίφημες φωτοτυπίες και τα dvd.
Καθηγητές και φοιτητές τραβούν το σχοινί στα άκρα και απειλούν με λουκέτο σε ολοένα και περισσότερες σχολές της επικράτειας.
Καθηγητές υποστηρίζουν πως θα υπάρξουν κοντά στις 6000 κενές θέσεις σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Εκτός από την έλλειψη βιβλίων και καθηγητών, και τη φωτιά των καταλήψεων που ήδη έχει εκδηλωθεί σε περισσότερες από 220 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους φοιτητές, από την άλλη πλευρά να προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις, η πολιτεία καλείται να δώσει άμεση λύση και σε ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολεί κατά κύριο λόγο τους μαθητές στην ελληνική περιφέρεια. Και το πρόβλημα αυτό δεν είναι άλλο από τη μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Πρόβλημα το οποίο με την πρόσφατη “καλλικρατική” παρέμβαση και το κλείσιμο αρκετών σχολείων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Έτσι ενώ οι ανάγκες μετακίνησης των μαθητών αυξάνονται, η πολιτεία υπολογίζει το κόστος μεταφοράς τους με τρόπο ο οποίος κρίνεται επιεικώς ασύμφορος για τους μεταφορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: