Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΙΡΙΟΥ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΙΡΙΟΥ!!!
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΙΡΙ.
Η ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε την απόφαση μόνο στους τοπικούς βουλευτές και παρά τις συνεχόμενες σημερινές τηλεφωνικές ενοχλήσεις του δημάρχου, κ. Πατσαντάρα, τον αγνόησαν επιδεικτικά.Προφανώς ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης,τους είναι άγνωστος στο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,αναμένεται φωτιά στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
Εξαγριωμένοι από την απαξίωση του υπουργείου,σύμβουλοι της συμπολίτευσης σκοπεύουν να θέσουν θέμα μεταφοράς του γυμνασίου ή του λυκείου Διστόμου, στο Στείρι,αφού όπως ακούγεται, ο νόμος τους εκχωρεί το δικαίωμα αυτό.

Ένα ακόμα σενάριο που κυκλοφορεί αυτή την ώρα είναι ότι όλα τα παιδιά που προέρχονται από το Στείρι, να αλλάξουν σχολείο και να πηγαίνουν στην Λιβαδειά. Αμέσως τίθεται σε κίνδυνο και η λειτουργία των σχολείων του Διστόμου από την μη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού μαθητών.

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πάντως ,όλοι πρέπει να πάνε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο.
Αναδημοσίευση από: AΓΝΑΝΤΙ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τους κοντοχωριανούς και συμπολίτες πλέον Στειριώτες, επειδή είμαι από την Αντίκυρα, έχω παιδιά που πηγαίνουν στο Δημοτικό, τα χρόνια του Γυμνασίου τα έκανα στα Άσπρα Σπίτια και του Λυκείου στην Λιβαδειά μπορώ να καταλάβω την απόγνωση τους. Επειδή όμως φίλοι μου Στειριώτες ο κύβος έχει πέσει μάλλον οριστικά, θα πρέπει να βρούμε (πολύ πιο έντονα εσείς) εναλλακτικούς τρόπους να μείνουν ανοικτά αυτά τα σχολεία που πραγματικά πρέπει να μείνουν. Ένας τρόπος (δεν ξέρω εάν υπάρχει το νομικό πλαίσιο) πιθανόν να είναι τα επί πλέον λειτουργικά έξοδα να καλυφτούν από τον Δήμο αφου και σημερα υποτειθεται ο Δήμος τα συντηρεί. Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι είδους τοπική αυτοδιοίκηση θέλουμε.
Τωρα για το πως αντιμετωπίζει η Κεντρική Διοίκηση την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο ίδιος ακριβώς με αυτόν μα ακριβώς ο ίδιος που η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει τους πολίτες (έτσι Δήμαρχε ?).
Βλέπετε οι συμπεριφορές της οποιαδήποτε εξουσίας ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι ίδιες.