Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό κατάληψη το Λύκειο Άσπρων Σπιτιών και το Γυμνάσιο Αντίκυρας

Για Τρίτη μέρα το Λύκειο Άσπρων Σπιτιών τελεί υπό κατάληψη και οι μαθητές με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους.
«Ο σκοπός είναι να καταφέρουμε να σπάσουμε την απραγία και να περάσουμε τα μηνύματα μας. Ανεξάρτητα από τις τωρινές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, ο τομέας της παιδείας θα πρέπει να μείνει ανέπαφος. Είναι απαράδεκτο σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης οι γονείς να δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά σε εξωσχολικά ιδρύματα, με σκοπό οι μαθητές να καλύψουν τις βασικές απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων και μάλιστα αυτό είναι αναγκαίο, εφ όσων ο μοναδικός θεσμός που κάλυπτε την ελλιπή διδακτική ύλη, η ενισχυτική διδασκαλία, καταργήθηκε. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται μέσω αυτού να προκύψουν ριζικές αλλαγές, αλλά οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε τα αιτήματά μας και να κινητοποιηθούμε».
Σήμερα έγινε συνάντηση με τους γονείς οι οποίοι προσπαθούσαν να μεταπείσουν τους μαθητές να λύσουν την κατάληψη, τάχθηκαν στο πλευρό τους και πρότειναν ο αγώνας να συνεχιστεί με πορεία και διαμαρτυρία προς τα ανώτερα όργανα της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: