Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Aίσιο τέλος στην περιπέτεια της 14χρονης Δέσποινας

Θύμα απαγωγής είχε πέσει η αδερφή του γνωστού μπασκετμπολίστα
Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών θα οδηγηθούν σήμερα οι εφτά συλληφθέντες από το Κονγκό οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεσή της.

Βρέθηκε χθες από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 14χρονη Δέσποινα Τσαπρούνη που είχε εξαφανιστεί από τον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα αναζητούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε μπει και αγγελία για την εξαφάνισή της στο «Αμπερ Αλερτ» από το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κορίτσι βρισκόταν σε διαμέρισμα στην οδό Ευγενίου Καβαδά, στον Άγιο Παντελεήμονα όπου διέμεναν Αφρικανοί.

Οι αστυνομικοί επειδή δεν είχε δώσει καθόλου σημεία ζωής ανησυχούσαν σοβαρά για τη ζωή της αλλά τελικά εντοπίστηκε με τον εξής τρόπο: Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούνταν συνεχώς το προφίλ της στο facebook.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη μπήκε στο facebook από Ίντερνετ καφέ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Από τη στιγμή αυτή ομάδες αστυνομικών άρχισαν έρευνες πόρτα - πόρτα με τη φωτογραφία της, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι που εντοπίστηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα μέσα στο οποίο διέμεναν περίπου δώδεκα Αφρικανοί.

Σήμερα έγινε έφοδος αλλά οι αλλοδαποί ένοικοι του διαμερίσματος, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία συνελήφθησαν έξι από τους αλλοδαπούς για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια καθώς και ένας 30χρονος από το Κονγκό που κατηγορείται για απαγωγή και αποπλάνηση σε βάρος της ανήλικης.

Το κορίτσι παραδόθηκε στους γονείς του μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, η 14χρονη είχε φύγει από το σπίτι της για προσωπικούς λόγους και είχε μεταβεί στο ΚΤΕΛ Πελοποννήσου στον Κηφισό, όπου την πλησίασε ο 30χρονος από το Κονγκό και κατάφερε να την πείσει να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμα όπου έμενε με τους άλλους αλλοδαπούς.

Όλες αυτές τις ημέρες η ανήλικη δεν είχε βγει από το σπίτι και μόνο το περασμένο Σάββατο μετέβη στο Ίντερνετ καφέ, συνοδευόμενη από τον 30χρονο για να δει τα μηνύματά της.

Αυτό όμως ήταν αρκετό για να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ολοκλήρωσαν χθες την θεαματική επιχείρηση για το αίσιο τέλος της εξαφάνισης του κοριτσιού.
Αναδημοσίευση από :Newsbest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: