Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεάν εξετάσεις στο Ωνάσειο



Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Καρδιάς, που γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για ένα δεκαήμερο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου.

Στις δράσεις του προγράμματος, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως και 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγητής Ιωάννης Λεκάκης.

Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score)


Στην είσοδο του Νοσοκομείου, ο ενδιαφερόμενος πολίτης ή επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα για απολύτως δωρεάν λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καθώς και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών των ενδιαφερομένων, στους οποίους θα δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής. Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων, θα προσδιορίζεται ο πιθανός καρδιαγγειακός κίνδυνος σε διάγραμμα με στήλες.

Η δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων θα πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου προληπτικής ιατρικής (20 - 30 Σεπτεμβρίου) από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 16:00.

Δωρεάν κλινική αξιολόγηση και διενέργεια υπερήχων καρδιάς μόνο σε παιδιά, μετά από ραντεβού και για περιορισμένο αριθμό εξετάσεων. Η εξέταση θα προγραμματίζεται μόνο την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 για το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 (τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 94 93 933).

Το πρόγραμμα εορτασμού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ολοκληρώνεται με την επίσκεψη ομάδας ιατρών καρδιολόγων και νοσηλευτών σε Γυμνάσια της Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Μοσχάτου, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές θα ενημερωθούν για τη σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: