Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ενώ τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί, μύρια έπονται…

Πόσο τσουχτερό είναι το χαράτσι για όλους τους Έλληνες.
-Επώδυνες αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη μείωση-σοκ του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ και το «μαχαίρι» δεκάδων φοροαπαλλαγών. Ακόμη και αν κάποιος συγκεντρώσει τις αποδείξεις δεν θα παίρνει επιστροφή
-θα επιβληθεί διετές τέλος στην ακίνητη περιουσία (δομημένη επιφάνεια) ύψους 4 ευρώ/ τετραγωνικό (μεσοσταθμικά) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
-Το πιο σημαντικό από όλα τα μέτρα τόσο από πλευράς είσπραξης εσόδων όσο και επιβάρυνσης των πολιτών είναι η επιβολή ετήσιας εισφοράς «αλληλεγγύης» σε όσους πολίτες δηλώνουν στην εφορία πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ. Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι ο φόρος 1% έως 3% να επιβάλλεται σε όλο το ποσό του εισοδήματος χωρίς να λαμβάνονται υπόψη το αφορολόγητο και τα κλιμάκια φορολογίας της εισφοράς.
-Στόχος της κυβέρνησης είναι η υπαγωγή σε καθεστώς εφεδρείας περίπου 30.000 εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα έως το τέλος του 2011 ισχύει και θα υλοποιηθεί, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν απολύσεις, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου.
-Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται αγορά και καταναλωτές αφού εφαρμόζεται ο αυξημένος ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εστίασης και σε ορισμένα αγαθά.
-«περαίωση ή έλεγχος» θέτει η εφορία σε πάνω 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες επιχειρήσεις
-Την επιβολή ειδικού τέλους επιτηδεύματος σε περισσότερους από 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες με μορφή ήπιας έκτακτης εισφοράς.
Τα αποτελέσματα; Επιχειρήσεις έχουν πέσει στον οικονομικό «βούρκο» με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και αδυναμία ρύθμισης χρεών. Πέφτει το ηθικό του μισθωτού, οι συνταξιούχοι έχουν γονατίσει και υπολογίζεται ότι οι άνεργοι θα ανέλθουν στα 1.250.000 άτομα ως το τέλος τους επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: