Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό κατάληψη πάνω από 250 σχολεία σε όλη τη χώρα

Χάος στην παιδεία…

Δυναμικά συνεχίζουν το χορό των κινητοποιήσεων οι μαθητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι καταλήψεις σε σχολεία ανά τη χώρα ξεπερνούν τις 250 ενώ το ΣΑΣΑ (Συντονικό Αγών Σχολείων Αθήνας) ανακοινώνει πορεία μαθητών για τις 5 Οκτωβρίου.
Ηχηρό παρών στις καταλήψεις δίνουν οι μαθητές της περιφέρειας. Πολλά σχολεία στην Πελοπόννησο έχουν βάλει λουκέτο κυρίως σε Πάτρα και Καλαμάτα ενώ καταλήψεις σχολείων σημειώνονται από την Κομοτηνή μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Στην Αθήνα οι καταλήψεις σημειώνονται σχεδόν στα σχολεία όλων των περιοχών ξεκινώντας από Βύρωνα, Καισαριανή, Υμηττό και φτάνοντας έως τη Νέα Ιωνία και τη Νίκαια. Πολλά σχολεία του κέντρου της Αθήνας τελούν υπό κατάληψη ενώ καταλήψεις ανακοινώνονται και σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής και των Αγίων Αναργύρων.

Στο «παιχνίδι» των καταλήψεων έχουν μπει και οι μαθητές των βορείων προαστίων καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία καταλήψεις σημειώνονται στον Αγιο Στέφανο και την Ανοιξη.

Στον αντίποδα οι φοιτητικές καταλήψεις έχουν τάσεις πτωτικές και πολλά τμήματα έχουν αρχίσει να λειτουργούν κανονικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία 159 τμήματα τελούν υπό κατάληψη ενώ κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα για το μέλλον της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου αλλά και γενικότερα για το χειμερινό εξάμηνο.

Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις στις περισσότερες σχολές προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι των φοιτητικών καταλήψεων.
ΠΗΓΗ http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=46229

Δεν υπάρχουν σχόλια: