Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η μοίρα μας…


Ο τέως ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσιγκερ, είπε, εάν οι Έλληνες εκμεταλλευθούν την Ιστορία τους, και το πολιτισμό τους, τότε θα γίνουν διεθνώς σεβαστοί και θα κερδίσουν σε όλα τα διεθνή μέτωπα, τα εθνικά τους δίκαια.
Εδώ και τριάντα χρόνια, οι μισοί βουλευτές ξυπνούν μέσα στη χλιδή και οι άλλοι μισοί είναι συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση της χώρας. Η πολυτελής και σπάταλη ζωή που ζουν και προκλητικά επιδεικνύουν με "κουστωδίες συνοδών", δεν είναι η μοναδική αιτία αυτής της κατάντιας. Είναι κι αυτοί, οι λίγοι προνομιούχοι και οι φωστήρες των μεγάλων ΜΜΕ και οι οικονομικοί κολοσσοί και η πλεονεξία των μεγάλων επιχειρήσεων και οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής, αυτών που υπηρετούν τα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, είναι αυτοί που διασύρουν την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, είναι αυτοί που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της πτώχευσης.
Κανείς φόβος, μόνο θράσος. Και ίσως εδώ να έγκειται το πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια η καταλήστευση του κράτους έπαψε να είναι ντροπή, έγινε σχεδόν μαγκιά.

Δεν αρκεί η ψευδαίσθηση της καταγωγής, από τους αρχαίους Έλληνες, δεν δημιουργούνται ''έλληνες πατριώτες''

Δεν υπάρχουν σχόλια: