Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

18.826 δρομείς- 80 εθελοντές με την ΦΛΟΓΑ στην καρδιά τους- 4 Αντικυρέοι, τρέχουν στον 29ο Μαραθώνιο.

18.826 δρομείς θα συμμετάσχουν την Κυριακή (13/11) στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και στους υπόλοιπους αγώνες.
Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο (42.195μ)θα δοθεί στις 09.00πμ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστορικής Αφετηρίας στον Μαραθώνα.
Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 80 ερασιτέχνες, αλλά και έμπειροι δρομείς, φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ''ΦΛΟΓΑ''. Τρέχουν αυτοί για όλους μας, για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου που δίνουν τη μάχη για τη ζωή και την υγεία τους σε όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα σε μια πληθώρα αθλητών, μια ομάδα τεσσάρων Αντικυρέων δρομέων με κατάλληλη προετοιμασία και φυσική κατάσταση συμμετέχουν στο επίπονο αγώνισμα.

Ο Οδυσσέας Πάνου, ο Γιάννης Ράπτης ο Μάκης Γκελεστάθης, και ο Λουκάς Ράπτης.
Περισσότερα από 20 λεπτά θα διαρκέσει η εκκίνηση,η αφετηρία των περίπου 8.500 δρομέων από τον Μαραθώνα με προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει με το σύστημα «Wave Start», δηλαδή κατά κύματα και όχι όλοι μαζί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση.
Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθούν 7 «blocks» εκκινήσεων (και ισάριθμες διαδοχικές εκκινήσεις) με στόχο να προστατευθεί η ασφάλεια των δρομέων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των διοργανωτών, το πρώτο «block» θα αποτελείται από 270 αθλητές που θα είναι οι «elite» ξένοι και οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου.
Το δεύτερο θα στελεχώνεται από τους δρομείς που έχουν δηλώσει τις 750 καλύτερες επιδόσεις, ενώ στα υπόλοιπα «blocks» οι αθλητές θα μπαίνουν ανά 1.600, ανάλογα και πάλι με τις επιδόσεις που έχουν δηλώσει,

Δεν υπάρχουν σχόλια: