Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σοκ: Στην Ελλάδα, πάνω από 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο

Αναδημοσίευση από 24GR
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους ανθρώπους που δεν έχουν που να μείνουν εξαιτίας της κρίσης, την ανεργίας, και της εξαθλίωσης.


Ανθρωποι οικογενειάρχες που έχουν κάνει σπίτι τους το δρόμο, οι νεοάστεγοι της Ελλάδας, που όπως λένε ειδικές οργανώσεις έχουν αυξηθεί έως και 25%.


Σύμφωνα με την ΜΚΟ Κλίμακα, σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, ξενώνες κ.λπ. είναι περίπου 20.000, ενώ πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.


Το προφίλ των ανθρώπων που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης έχει αλλάξει.


Ανθρωποι που μέχρι τώρα μπορούσαν, έστω και με δυσκολία, να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση λόγω της ανεργίας, των χαμηλών ή ανύπαρκτων εισοδημάτων και της αδυναμίας στήριξης από την οικογένεια.


Όπως αναφέρουν μέλη της Κλίμακας, πρόκειται για άτομα παραγωγικών ηλικιών, νέοι με μισθούς 500 ευρώ, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν από τη σύνταξη ενώ σε σύγκριση με τον παραδοσιακό πληθυσμό των αστέγων έχουν μέτριο ως υψηλό μορφωτικό επίπεδο, δεν παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις ή προβλήματα παραβατικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: