Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η παράταξη του Παναγιώτη Αγνιάδη επικράτησε στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ tabloid.gr


Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» του Παναγιώτη Αγνιάδη επικράτησε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 15 στη Λιβαδειά και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στη Θήβα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Βοιωτίας. Ακολούθησε ο συνδυασμός «Νέα Πνοή» του Χάρη Παπαθωμά και ο συνδυασμός «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» του Χρήστου Αναγνώστου.

Συνολικά η παράταξη του Π. Αγνιάδη έλαβε 1293 ψηφοδέλτια, του Χ. Παπαθωμά 646 και του Χ. Αναγνώστου 190.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στο Εμπορικό Τμήμα με 1887 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις ψήφισαν 880 άτομα, βρέθηκαν 869 έγκυρα, 8 άκυρα και 3 λευκά.
Η «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» έλαβε 458 ψηφοδέλτια και κατέλαβε 5 έδρες (Παναγιώτης Αγνιάδης, Αλέκος Στάικος, Ηλίας Ροζάνας, Θεόδωρος Ζησιμόπουλος και Νικόλαος Στρατέλος).
Η «Νέα Πνοή» έλαβε 332 ψηφοδέλτια και 3 έδρες (Χάρης Παπαθωμάς, Ηλίας Μάστορης και Αλέξανδρος Καρανάσος) ενώ η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» έλαβε 79 ψηφοδέλτια χωρίς να καταλαμβάνει έδρα.
Στο Μεταποιητικό Τμήμα με 1566 εγγεγραμμένους ψήφισαν 630, βρέθηκαν 616 έγκυρα, 9 άκυρα και 5 λευκά.
Η Α.Ε.Ε. έλαβε 399 ψηφοδέλτια και 4 έδρες (Χρήστος Ξενάκης, Ιωάννης Κορογιάννος, Γεώργιος Καναρής και Ιωάννης Μπάρκας), η Ν.Π. 143 και 1 έδρα (Γεώργιος Παπανικολάου) και η ΑΑΣ 74 ψηφοδέλτια και μία έδρα (Ιωάννης Κόλλιας).
Στο Τμήμα Υπηρεσιών με 1345 εγγεγραμμένους ψήφισαν 647, βρέθηκαν 625 έγκυρα ψηφοδέλτια, 16 άκυρα και 6 λευκά.
Η ΑΕΕ έλαβε 419 ψηφοδέλτια και 5 έδρες (Χρήστος Χαρατσής, Αλέξανδρος Μητάς, Ηρακλής Ανδρέου, Δημήτρης Λιανός και Λουκάς Παπαχαραλάμπους), η Ν.Π. 169 ψηφοδέλτια και 1 έδρα (Χαράλαμπος Κρεμμύδας) ενώ η ΑΑΣ 37 ψηφοδέλτια χωρίς να καταλαμβάνει έδρα.
Στο Τουριστικό Τμήμα με 69 εγγεγραμμένους ψήφισαν 29 και βρέθηκαν 29 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Τη μοναδική έδρα κατέλαβε η «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» με τον Λουκά Μωραΐτη και 17 ψηφοδέλτια με την «Νέα Πνοή» να ακολουθεί με 12 ψηφοδέλτια.
Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Παναγιώτης Αγνιάδης τονίζοντας ότι αυτή η εκλογή «έδωσε απάντηση σε όλους όσους είχαν την αποφασίσει να πλήξουν την δυνατή μας φωνή, εντός και εντός του νομού μας».
Και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός πως δώσαμε ένα πολύ σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα, αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας, φανερώσαμε τα πεπραγμένα μας, παρουσιάσαμε τα αποτελέσματά μας και ο κόσμος μας, τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας αναγνώρισαν το πολυετές και πολυσχιδές έργο μας». Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρει όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία και ιδιαίτερα εκείνους που συνέβαλαν στη νίκη αλλά δεν κατάφεραν να είναι μέλη στη νέα διοίκηση.
«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, όπως όλοι το γνωρίζουν δεν είχε ποτέ πόρτες κλειστές για κανέναν», είπε ο κ. Αγνιάδης και κατέληξε: «Θέλω από την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω όλους για άλλη μια φορά, η δυνατή φωνή που είχαμε χρόνια τώρα θα συνεχίσει να διεκδικεί για το σύνολο των μελών μας και τον καθένα χωριστά, περνάμε μια πρωτόγνωρη κρίση, έχουμε πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας γι` αυτό και από σήμερα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την Βοιωτία και την ανάπτυξη κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και τοπικής οικονομίας».
Από την πλευρά του ο Χάρης Παπαθωμάς συνεχάρει τον κ. Αγνιάδη ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εμείς από την πλευρά μας όπως έχουμε δεσμευτεί θα είμαστε στο πλευρό του Βοιωτού επιχειρηματία και των πολιτών του νομού. Θα αγωνιστούμε για ένα αναβαθμισμένο Επιμελητήριο καθώς επίσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τις επιχειρήσεις με συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις».
Καταλήγοντας ο κ. Παπαθωμάς ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συνδυασμού, τους συνεργάτες του και όσους ήταν στο πλευρό του δίνοντας έναν «καθαρό αγώνα, υπό δύσκολες συνθήκες με μοναδικό στόχο ένα νέο ξεκίνημα για το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, με αύξηση της παρεμβατικότητας και κατοχύρωση της πραγματικής αποστολής του». Επίσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί όσους εξελέγησαν αλλά και όσους δεν κατάφεραν να είναι στη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου τονίζοντας την συμβολή όλων σε αυτή τη προσπάθεια.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» του Χρήστου Αναγνώστου αφού συνεχάρει τους επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων Παναγιώτη Αγνιάδη και Χάρη Παπαθωμά δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η δική μας θέση για τα Επιμελητήρια είναι ξεκάθαρη. Ο ρόλος τους είναι ξεπερασμένος και αναχρονιστικός». Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνδρομή που καταβάλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου τα οποία καθορίζουν και εκείνους που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές λέγοντας ακόμα ότι πρόκειται για ένα ακόμα «χαράτσι».
«Τα Επιμελητήρια είναι το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων στους αυτοαπασχολούμενος, είναι ένας θεσμός ενσωμάτωσης στις κυβερνητικές πολιτικές», είπε ο κ. Αναγνώστου και πρόσθεσε: «Δεν έχουν σκοπό να κάνουν αγώνες και η δράση τους περιορίζεται στα στενά πλαίσια των κυβερνητικών πολιτικών όπως υπογραμμίζεται και στον ιδρυτικό τους νόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: