Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γεννήθηκε το πρώτο νεογνό με AIDS στη χώρα μας από Ελληνίδα μάνα


Μέχρι σήμερα, αντίστοιχα κρούσματα υπήρχαν μόνο σε αλλοδαπούς. Μεγάλο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τη γέννηση του πρώτου μωρού-φορέα του AIDS στην χώρα μας από Ελληνίδα μάνα.

Η απόφαση της να φέρει στην ζωή το μωρό, που έχει προσβληθεί από τον ιό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Μέχρι σήμερα, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί μόνο σε αλλοδαπούς στην χώρα μας, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν γνώριζαν ότι ήταν φορείς, λόγω ελλιπούς ιατρικής παρακολούθησης. Στη συγκριμένη περίπτωση, όμως, η μητέρα γνώριζε πως ήταν φορέας.

Ακόμη πιο σοκαριστική είναι και η διαπίστωση ότι χρήστες ναρκωτικών ουσιών επιλέγουν να μολύνονται από τον ιό, προκειμένου να λαμβάνουν ειδικό επίδομα. Σύμφωνα με τα όσα είπε στον «Ελεύθερο Τύπο», ο διευθυντής της Γ' Παθολογικής Κλινικής του «Ερυθρού Σταυρού», κ. Μάριου Λαζανάς: «κάποιοι κολλούν την νόσο επίτηδες για να πάρουν επίδομα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να ενημερώνουμε για το θέμα και να φροντίζουμε τους ασθενείς».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στο 2011 γεννήθηκαν τρία παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό, λόγω της τοξικομανούς μητέρας τους, με κάθετη μετάδοση, δηλαδή απευθείας από το αίμα της μητέρας. Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε ειδική γυναικολογική-μαιευτική κλινική στο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».
Αναδημοσίευση από: Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: