Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Aφιέρωμα στον Ανδρέα Φράγκο.


Ο Φράγκος από τον Πανελλήνιο και το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό βρέθηκε στη Λατίνα.
Ο Αντρέας Φράγκος γεννήθηκε στις 21-12-1989 στην Αθήνα. Κατά το ήμισυ της καταγωγής είναι Αντικυραίος ( Παναγούλα Σαμουήλ) και κατά το άλλο ήμισυ εκ Δομοκού ( Νίκος Φράγκος). Έχει ύψος 2,01 μ. (από τον παππού του Μήτσο Γκανιάτσο) και αγωνίζεται ως ακραίος. Ξεκίνησε στον Πανελλήνιο από 12 ετών και το ταλέντο του έδωσε ελπίδες στους φίλους του αθλήματος για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Το νεότερο μέλος της Εθνικής ομάδας ήταν ένα βήμα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τα προβλήματα που είχαν οι «πράσινοι» μπλόκαραν την υπόθεση και ο ταλαντούχος ακραίος συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Στα χέρια του Ανδρέα Φράγκου κατέληξε το βραβείο του MVP της ημιτελικής φάσης στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Ανδρών και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος rookie της χρονιάς . Ο νεαρός διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις που γίνονται αιτία να ανοίξει σπουδαία ευκαιρία για καριέρα στο εξωτερικό.
Μετά από ένα χρόνο ο 22χρονος παίκτης αγωνίζεται στην Λατίνα (ANDREOLI TOP VOLLEY LATINA) της Ιταλικής λίγκα, στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα, πλάι στον «δάσκαλο» Σιλβάνο Πράντι που δείχνει να εμπιστεύεται τον Έλληνα διεθνή άσσο και με συμπαίκτες πολύ έμπειρους αθλητές όπως ο Γάλλος Χάρντι Ντεσούρς, ο Πορτορικανός Χοσέ Ριβέρα και ο Κουβανός Alain Roca θα τον αναδείξουν και θα τον ανεβάσουν επίπεδο.
Ο Ανδρέας Φράγκος δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στην Λατίνα. Για κάθε νέο αθλητή το να αγωνιστεί στην Ιταλία είναι όνειρο. Για μένα έγινε πραγματικότητα αλλά θα είμαι περισσότερο ευχαριστημένος εάν καταφέρω να καθιερωθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: