Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι άρπαξαν τις 267.000 ευρώ από την Εθνική στα Άσπρα Σπίτια.


Αδίστακτη 7μελής συμμορία πίσω από τη μεγάλη ληστεία-Την οργάνωσαν δυο από τα μέλη, που ήταν μέσα στη φυλακή

Σε πλήθος ποινικών πράξεων εμπλέκονται 7 Έλληνες μέλη της συμμορίας, που χτύπησε στις 11 Φεβρουαρίου το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λιβαδειάς μετά από πολύμηνες έρευνες έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ τώρα ερευνούν και σε ποιές άλλες ληστείες και κλοπές εμπλέκονται τα μέλη της συμμορίας.

Ήδη οι 2 από αυτούς που φέρονται να είναι και οι "εγκέφαλοι" της εγκληματικής οργάνωσης, όταν έγινε η ληστεία ήταν ήδη στη φυλακή και την οργάνωσαν από μέσα.
Από τους άλλους 5 που πήραν μέρος στη ληστεία, (τέσσερις άνδρες 32,30,28 και 34 ετών αντίστοιχα και μια γυναίκα 27 ετών), συνελήφθη και ο 28χρονος στις 17 Μαρτίου στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, αφού εκκρεμούσαν εις βάρος πλήθος ενταλμάτων από άλλες ληστείες, που είχε διαπράξει με την ίδια εγκληματική οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών για την προετοιμασία της ληστείας και τον τρόπο διαφυγής τους διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές και ληστείες :
- Την 17-01-2011 αφαίρεσαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο από εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων στην περιοχή της Αττικής, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους και το εγκατέλειψαν στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, αφού προηγήθηκε καταδίωξη τους , από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.
- Την 08-02-2011 αφαίρεσαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο από το Μοσχάτο Αττικής, το οποίο χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης και το εγκατέλειψαν, λόγω μηχανικής βλάβης, αμέσως μετά τη ληστεία. Στη συνέχεια με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 33χρονη ημεδαπή, η οποία διερχόταν τυχαία από το σημείο της ληστείας και το χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τα υπόλοιπα 4 μέλη της συμμορίας τα οποία γνωρίζουν και θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουν και σε ποιες άλλες αξιόποινες πράξεις εμπλέκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: