Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το τέλος της Ελλάδας που ξέρουμε...

Με οριακή πλειοψηφία 153 ψήφων πέρασε το μνημόνιο
- Έξι διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ, μία στη Νέα Δημοκρατία
- Τριγμοί στα κόμματα της συγκυβέρνησης
 Με 153 ψήφους πέρασε από τη Βουλή το μνημόνιο 3 που περιλαμβάνει τα πιο επώδυνα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε χώρα του δυτικού κόσμου.
 Έτσι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα αρχίζει από σήμερα καθώς τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν από μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία μπορεί να κέρδισε την μάχη αλλά με μια Πύρρειο νίκη.

 Παρά τις δραματικές ζυμώσεις των τελευταίων ωρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ικανή πλειοψηφία της τάξης των 156-157 βουλευτών τελικά οι διαρροές ήταν σημαντικές.
 Αποτέλεσμα, η επί τόπου και με συνοπτικές διαδικασίες διαγραφή έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον Β. Βενιζέλο και ενός από τον Α. Σαμαρά, ενώ τριγμούς προκάλεσε στην ΔΗΜΑΡ η «ανταρσία» των κ. Βουδούρη και Βουτσινά.
 Διαφοροποιήθηκαν και τέθηκαν εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης που επέλεξε να απόσχει, οι Γιάννης Κουτσούκος, Αγγελική Γκερέκου και Μάρκος Μπόλαρης που ψήφισαν «παρών» και οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής που ψήφισαν «όχι». Από την ΝΔ ΠΑΡΩΝ ψήφισε προς μεγάλη έκπληξη όλων ο κ. Γιώργος Κασαπίδης που τέθηκε αμέσως εκτός ΚΟ της ΝΔ. Η κυβέρνηση στοχεύει τώρα σε μια αυξημένη πλειοψηφία στην ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή το βράδυ, προκειμένου να διασκεδάσει και τις ενστάσεις των δανειστών που απαιτούσαν μια ισχυρή πλειοψηφία στην έγκριση των μέτρων από την Ελληνική Βουλή.
 Στην ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού αναφέρθηκε -και είναι χαρακτηριστικό- ο ίδιος ο Α. Σαμαράς ,ευελπιστώντας σε ισχυρή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία που παραδοσιακά ενέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Πάντως αν ο Α. Σαμαράς ελέγχει ακόμα έστω και με τις απώλειες που καταγράφηκαν στην ψήφιση του μνημονίου, το πολιτικό παιχνίδι ,σε δεινή θέση βρίσκεται ο Β. Βενιζέλος ο οποίος είναι φανερό ότι δεν ελέγχει πλέον την κοινοβουλευτική του ομάδα.
 Δεν μπορεί παρά να σημειωθεί το γεγονός ότι πλέον είναι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο Κ. Σκανδαλίδης ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Β. Βενιζέλου

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: