Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή για την Δραματική αύξηση των απόπειρων αυτοκτονιών λόγω των πολιτικών των μνημονίων.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
 -Υγείας
 Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, οι αυτοκτονίες, σύμφωνα με μελέτες, θα αποτελούν μέσα στα επόμενα χρόνια την δεύτερη αιτία θανάτου.
 Τα σχετικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΚΑΒ μαρτυρούν άλλωστε την ραγδαία αύξηση των απόπειρων αυτοκτονιών στην χώρα μας, οι οποίες φτάνουν κατά μέσο όρο της δύο ανά ημέρα.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα και στατιστικές μελέτες, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη, καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% κατά την τελευταία διετία. Ειδικότερα, από το 2009 μέχρι το 2011 οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας έφτασαν της 1.727 σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Οι συνηθέστερες αιτίες που ωθούν της συμπολίτες μας στην αυτοκτονία οφείλονται στο οικονομικό αδιέξοδο και την ανεργία.

Χαρακτηριστικό της ανωτέρω τραγικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι μία της τέσσερις κλήσεις στις ειδικές γραμμές βοήθειας για της απόπειρες αυτοκτονίας, αφορά απόπειρες αυτοκτονίας λόγω χρεών. Υπάρχουν δε καταγγελίες, ότι το 30% των εκτάκτων περιστατικών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο τρίμηνο, τόσο στα νοσοκομεία της περιφέρειας, όσο και στα νοσοκομεία της Αττικής, αφορά περιστατικά από απόπειρες αυτοκτονίας λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Με βάση τα παραπάνω:
 Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
 -Πόσες απόπειρες αυτοκτονίας έχουν καταγραφεί συνολικά από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα από το ΕΚΑΒ και την ΕΛ.ΑΣ;
 -Πόσες απόπειρες αυτοκτονίας με αιτία την ανέχεια και την αβεβαιότητα η οποία δημιουργείται λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν καταγραφεί το τελευταίο τρίμηνο στα νοσοκομεία τόσο της περιφέρειας όσο και της Αττικής;
 -Τα εν λόγω περιστατικά καταγράφονται με την πραγματική τους αιτιολογία από το ιατρικό προσωπικό;
 Οι ερωτώντες βουλευτές
 Σταθάς Γιάννης
Στρατούλης Δημήτρης
Μπάρκας Κώστας
Μπόλαρη Μαρία
Κυριακάκης Βασίλης
Καραγιαννίδης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: