Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Παρατείνεται για έναν χρόνο η απόσυρση ΙΧ

Άλλον έναν χρόνο για να αποσύρουν τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα ελαφριά φορτηγά θα έχουν οι ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα με την παράταση στην απόσυρση μπορούν να συμμετάσχουν και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Ωφελημένοι βγαίνουν και όσοι απέσυραν το 2011 το αυτοκίνητό τους, αλλά δεν είχαν προλάβει να κερδίσουν τη διαφορά με αγορά καινούργιου οχήματος.

Παράταση έξι μηνών παίρνουν επίσης τα καινούργια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ προδιαγραφών Euro4 που ήδη βρίσκονται στους τελωνειακούς χώρους.

Οπως και να 'χει, η απόσυρση για το 2012 αφορά σε αγορά αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων) προδιαγραφών Euro5, ενώ όταν ισχύσει από τον Μάιο ο «πράσινος δακτύλιος», τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για σχετικές ρυθμίσεις που θα αφορούν και στα βαρέα φορτηγά, αφού αν αυτά είναι παλαιάς τεχνολογίας δεν θα μπαίνουν στο κέντρο.

Το 2011 περίπου 85.000 ΙΧ και 5.000 φορτηγά οδηγήθηκαν στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ, με τεράστιο περιβαλλοντολογικό όφελος, όμως μόλις 31.000 ιδιοκτήτες τους προχώρησαν σε αγορά καινούργιου αυτοκινήτου

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: