Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παραχώρηση εγκαταστάσεων της ΕΤΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Στα χέρια των Βοιωτών περνούν πλέον τρεις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΕΟΤ των οποίων τη διαχείριση ασκούσε μέχρι χθες η ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε).
Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα την «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυννενοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 38 αναγράφονται τα κτίρια τα οποία παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
Πρόκειται για τα εξής ακίνητα:
Στον Δήμο Λεβαδέων (πλατεία Αθ. Διάκου), έκταση μετά κτισμάτων συνολικού εμβαδού 682,13 τ.μ.
Επίσης στον Δήμο Λεβαδέων, έκταση 2.260 τ.μ παρά του τουριστικού περιπτέρου-Μαντείο Τροφωνίου και
στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων, το τουριστικό περίπτερο Πλαταιών, συνολικού εμβαδού 806 τ.μ .
Σε δήλωση της η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που η επιδίωξη μου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της νομοθετικής κατοχύρωσης των παραχωρήσεων άνευ ανταλλάγματος έλαβε σάρκα και οστά.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τους αγώνες των Βοιωτών και είναι ιδιαίτερα θετική καθώς τρία πολύ σημαντικά ακίνητα περνούν πλέον στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των τοπικών κοινωνιών.
Η παραχώρηση τους έχει σαν στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα προωθήσει την αξιοποίηση τους με βάση τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών
Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Γερουλάνο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την επιτάχυνση των διαδικασιών της νομοθετικής τακτοποίηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: