Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελληνική γραφή και η greekglish που χρησιμοποιούν οι νέοι στις επικοινωνίες τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών και δίνει ζωή και χρώμα σε όλες τις «δικές τους» γλώσσες, είναι είκοσι περίπου τόμοι και περιέχουν περί τα 9.000.000 λήμματα ενώ τα «δικά τους» έχουν γύρω στις 300.000 λήμματα. Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και όλοι οι άλλοι αστέρες και γαλαξίες έχουν τα ονόματα που τους έδωσαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας απλά άλλα τα έχουν μεταφράσει και άλλα τα έχουν παραφράσει. Στην ιατρική όλα τα ονόματα των ασθενειών περιγράφουν με Ελληνικές ονομασίες τις παθήσεις που περιλαμβάνουν.
Η Ελληνική γραφή είναι η αρχαιότερη, έχουν βρεθεί πινακίδες και ευρήματα με διάφορες Ελληνικές γραφές ιερογλυφικά ( δίσκος της Φαιστού), Γραμμική Α , Γραμμική Β, πινακίδες της Πύλου η όποια αποκρυπτογραφήθηκε από τον Άγγλο αρχιτέκτονα Michael Ventris ο οποίος όταν διάβασε τι έλεγε μια από τις πινακίδες που αποκρυπτογράφησε φώναξε πάλι μπροστά μου αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! Στο όμικρον αν κάνει κάποιος το άθροισμα της αξίας που έχει κάθε γράμμα με την αρχαία Ελληνική αρίθμηση τι νομίζετε ότι βγαίνει: Ο = 70 Μ = 40 Ι = 10 Κ = 20 Ρ =100 Ο = 70 Ν = 50 Σύνολο =360 μοίρες, όσες είναι και οι μοίρες που αποτελούν το σύμβολο του .
Πρέπει λοιπόν να παροτρύνουμε τους νέους μας, να καταργήσουν τη greekglish και να χρησιμοποιούν μόνο την Ελληνική και να τους επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει πιο εύκολη γλώσσα και γραφή για κανένα άνθρωπο εκτός από την δική του.
Να ωθούμε τους νέους να σέβονται και να αγαπάνε κάθε τι που αφορά την Ελλάδα και να απαντούν σ αυτούς που λένε ειρωνικά Έλληνας δεν είσαι ;
Ναι ρε Έλληνας είμαι και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό.
ΠΗΓΗ http://utidanos.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!! Λυπαμε για τα παιδια μας με την παιδια που εχουμε, καποιος πρεπει να κανει κατι πριν να νε αργα!!! Εμας μας πηρε η μπορα που μας πηρε μην παρει και αυτα γιατι τοτε χαθηκαμε!!