Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα»

Μια «ταπεινή πρόταση» από το βρετανό ηθοποιό Stephen Fry
Καθώς η χώρα του ετοιμάζεται για τη μεγάλη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2012 στο Λονδίνο, ο διάσημος βρετανός ηθοποιός, κωμικός και παρουσιαστής Stephen Fry με ένα πολυσέλιδο κείμενό του στην προσωπική του σελίδα κάνει μια «ταπεινή πρόταση» (όπως την ονομάζει ο ίδιος): να επιστραφούν τα Μάρμαρα στην Ελλάδα.

Στο εγκωμιαστικό για τη χώρα μας κείμενο ο ταλαντούχος Βρετανός κάνει τη δική του έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Με μια εκτενή αναφορά στη λαμπερή ιστορία του Παρθενώνα, τονίζει ότι τα Μάρμαρα αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Έλγιν επί Τουρκοκρατίας, και παραθέτει μάλιστα ένα ποίημα του λόρδου Βύρωνα στον «περήφανο και όμορφο λαό που είναι οι Έλληνες».


Κάνει λόγο ακόμα για την οικονομική κρίση και για το χρέος των Βρετανών αυτή τη στιγμή απέναντι στη χώρα μας, απέναντι στους «καλούς φίλους» όπως μας αποκαλεί...

Χαρακτηρίζει ως «στάση δικτάτορα» την πολιτική της Βρετανίας στο θέμα των μαρμάρων, ενώ σχολιάζει την πρόθεση του Κάμερον να κάνει καμπάνια για την ανόρθωση του εθνικού αισθήματος των Βρετανών, λέγοντας πως οι ίδιοι δεν μπορούν να είναι περήφανοι αν δεν επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

O Fry μιλά επίσης και για χρέος απέναντι στον πρόσφατα χαμένο δημοσιογράφο Christopher Hitchens ο οποίος είχε τοποθετηθεί υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ένα από τα πιο συγκινητικά άρθρα για τη χώρα μας, από έναν πραγματικό gentleman...

Πηγή: mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: